Kezdőlap » Ház karbantartás » Milyen természetes zsíroldószereket használhatunk?

Milyen természetes zsíroldószereket használhatunk?

Habár az otthonunkat olykor igazán makacs szennyeződések lepik el, azonban az erős vegyszerek sokszor nem bizonyulnak sem környezetbarátnak, sem pedig számunkra kíméletesnek, így érdemesebb olykor természetes tisztítószereket alkalmaznunk.
Az egyik ilyen, természetes zsíroldó a citrom, mely a benne található citromsavnak köszönhetően, képes a legtöbb zsíros szennyeződést feloldani. Ugyancsak használható zsíroldásra a só is, amit hogyha például összekeverünk az előbb említett citrommal, akkor egy igencsak hatékony súroló-, tisztítószert tudunk megalkotni otthon, saját kezűleg. A sütőt például könnyen megtisztíthatjuk, hogyha felmelegítjük kissé, kikapcsoljuk, majd bekenjük almaecet és két kiskanál cukor keverékével az egész belső felületét. Lemosás előtt hagyjuk egy órán át hagyni a sütőn a keveréket, és csak amikor kihűlt teljesen a sütő, egy óra elteltével kezdjük el a tisztítást.
Szintén jó zsíroldó az ecet, melyet nem szabad töményen, csak hígítva használni. Ehhez egy lábas meleg vízhez adjunk pici ecetet, és azzal párologtassunk például a sütőbe, így könnyebb lesz lemosni róla a zsírt. Létezik még az úgynevezett mosószóda, mely szintén képes arra, hogy feloldja a zsíros szennyeződéseket. Ehhez egy kanálnyi mosószódát keverjünk el egy pohár langyos vízben, és máris kezdhetjük a takarítást! Gyakran alkalmazzák a lefolyókban megakadt zsíros szennyeződések ellen a bóraxot is, pontosan azért, mert ez is egy kiváló zsíroldó szer. Végül pedig, hogyha sima mosószappant veszünk, és megnedvesített konyhai szivacsra teszünk belőle egy keveset, és ezzel töröljük át a felületet, hatékonyan tisztíthatunk vele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük