Kezdőlap » Kert » Milyen tennivalók akadnak nyáron a kertben?

Milyen tennivalók akadnak nyáron a kertben?

A nyári kert fantasztikus látvány tud lenni, szinte hihetetlen számunkra a természet körforgása, mert modern emberként már teljesen elszoktunk tőle. Akinek van kertje az tudja, hogy a dolog folyamatos odafigyelést, törődést igényel ha nem akarjuk, hogy úgy nézzen ki mint egy dzsungel. Ha pedig veteményessel is rendelkezünk, akkor még több munkát kell belefektetnünk ahhoz, hogy a megfelelő termést elérjük.

Nyáron az első és legfontosabb teendőnk hogy a gondoskodjunk a növényeink megfelelő víz utánpótlásáról. Ha csak gyepünk van, akkor azt is locsolni kell, hiszen kiszárad és végül nagy melegben kiég. Ha pedig veteményesünk is van, akkor dupla annyi vizet kell elhasználnunk, kánikulában egy nap sem maradhat el a locsolás. Az a legfontosabb a locsolásnál, hogy ezt vagy kora reggel, vagy este tegyük meg, amikor nem tűz a nap, mert a napsugárzás kiégetheti a növényeket.

Ha gyepünk van csak, akkor nem sok teendőnk van még, csak a fűnyírás. Rendszeresen nyírjuk a füvünket annak érdekében, hogy megfelelően nőjön és nem nézzen ki igénytelennek.

Ha van veteményesünk heti többször kell gyomtalanítani és kapálni. Sajnos elkerülhetetlen, hogy a gyomtalanítás kézzel is elvégzendő legyen, hisz a zöldségek és növények közelében a kapával nem nagyon dolgozgathatunk, legalábbis nem elég hatékonyan.

A héten többször is ellenőrizzük, hogy van e érett, leszedni való zöldségünk vagy gyümölcsünk, hisz nem lehetnek ezek hetekig, napokig a növényeken, a nagy melegben tönkre mennek.

A nyári kertben sem szabad megfeledkezni a növények megfelelő ápolásáról, a megfelelő permetezésről, metszésről. Ha nem vagyunk biztos a dolgunkban tájékozódjunk könyvekből, internetről vagy szakembertől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segíthetünk a kertünk talajminőségén? Igen, foszfortartalmú műtrágyákkal.

Kertünkben igen sokféle módon javíthatjuk a talajunk minőségét, ezek közül is a műtrágyázás a legjavasoltabb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük