Kezdőlap » Kert » Milyen téli virágokat ültessünk?

Milyen téli virágokat ültessünk?

Bizonyos növények kifejezetten télen, a hideg időszakban virágoznak, ezzel különleges élményhez juttatják a kertészt és az arra járókat is.
A beltéri növényeket persze sokan ismerik, ilyenek a karácsonyi kaktusz, az amarillisz, a jácint, a mikulásvirág.
Egészen más a sikerélmény, ha odakinn, a hó és jégcsapok közt virágoznak üdén a kedvenceink. Ültessünk például tündérfát (Chimonanthus Praecox), amely -28 fokig télálló, és igen korán, már a tél közepén-végén elkezdi hozni vaníliaszínű és bordó közepű, finom illatú virágait. Távolról a halvány színek miatt nem kirívó látványosság, főleg, ha az ágakat még hó is takarja, közelről nézve, vagy például az utca közelébe ültetve viszont az utca sztárja lehet.
Rózsaszín és fehér virágokat hoz a bangita, némelyik fajta már egészen korán, akár november-december környékén megkezdheti a virágzást, de általában január-március környékén számíthatunk rájuk. A kikeleti bangita például egy népszerű hibrid, mert virágai sötét rózsaszínek, levelek nélkül borítják el a cserje ágait, és egészen korán, év elején kezdenek nyílni. Mérete is impozáns lehet, jó körülmények közt akár 3 méteres is lehet, egy ekkora virágcsokor pedig több, mint különleges.
A fehéres-sárga és a narancsos-sárga között több fajtája is van a varázsmogyorónak, aminek semmi különösebb igénye, virágait viszont akár már -10 fokban képes kibontani.
Szintén érdemes télen gyümölcsöző bokrokat ültetni, csodás sövény lehet épp ezért a csipkebogyóból. Virágai dúsan nőnek, télen pedig vízesésszerű ágain rengeteg élénk, piros bogyótermésével díszít.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A növények hőmérséklet igénye.

A hőmérséklet elsősorban a fénnyel együtt hat. A dísznövények hőmérsékletigénye a fényviszonyok változásával együtt módosul. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük