Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen téli kabátot válasszunk az alkatunkhoz?

Milyen téli kabátot válasszunk az alkatunkhoz?

A téli időszakban, mivel egyre hidegebb lesz kint az idő, ideje lassan elővenni a nagykabátokat is. Aki eddig nem tette még ezt meg, vagy nem tudja idén milyen kabátot vásároljon, annak itt van most egy rövid iránymutató ezzel kapcsolatban.
Hogyha vékonyka, vagy esetleg vékony fiús testalkattal rendelkezünk, akkor a legjobb helyzetben vagyunk, hiszen minden fazonú téli kabát jól áll majd. Érdemes megpróbálkoznunk egy olyan fazonnal, mely egyenes szabású, derekánál egy övvel, vagy egy olyannal, melynél kissé hangsúlyosabb a válltömés, és a csípőrésze is bő, hiszen ezt is összehúzhatjuk deréktájon, és máris nőies lesz. Hogyha a testalkatunk a homokóráéra hasonlít, vagyis a vállunk, és csípőnk szélesebb, a deréknál pedig karcsúbbak vagyunk, akkor ugyanilyen stílusú kabátot érdemes választani- ez lehet akár pufi, akár más anyagból is. Ilyen alkattal akár olyan kabátot is választhatunk, amely mindenhol hangsúlyos, a lényeg ebben az esetben, hogy ne egyenes szabású legyen, hanem valahol karcsúsított. Amennyiben körte alakkal rendelkezünk, vagyis a csípőnk szélesebb, a váll pedig keskeny, akkor utóbbit kell hangsúlyozni, a csípőről pedig elterelni a figyelmet, érdemes rövidebb fazont választani- egy olyan kabát, melynek a mintázata a vállra tereli a figyelmet optikailag karcsúbbá tesz.
Az alma alakúaknak érdemes olyan hosszú kabátot választani, melynek az alján kissé bővített rész található, a derekánál pedig enyhe karcsúsítás, vagy pedig egyenes fazont, nagy zsebekkel például. Végül a fordított háromszög alkatú hölgyek válasszanak minél egyszerűbb szabású kabátot, mely nem hangsúlyozza felsőtestüket, nekik inkább hosszú kabát ajánlott.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük