Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen a téli fürdő?

Milyen a téli fürdő?

A fürdőzés öröméről szerencsére télen sem kell lemondanunk. Magyarország rendkívül gazdag termálvizekben és a gyógyfürdők egész évben fogadják vendégeiket. A gőzölgő meleg vizes medence hívogató a csípős téli hidegben. A rómaiaknál és a törököknél régre nyúlik vissza a fürdőzés kultúrája, ami karbantartja a testet és közösségi élményként szolgál.
Szerencsére mára kikopni látszik a köztudatból az a tévhit, miszerint a termálfürdők az időseknek és betegeknek valók. Hazánk gyógyvizei mindenkinek kínálják áldásos hatásukat. Magas színvonalú fürdőintézményeink méltán váltak az egészségturizmus célpontjaivá.
A fürdőhelyeken lehetőségünk van szaunázásra, masszázsra, gőz- és aromafürdőzésre is.
A szauna forró levegőjében való izzadás fokozza szervezetünk vérellátását, javítja az anyagcsere folyamatokat, és a bőrön keresztül megszabadít a méreganyagoktól. Hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. A száraz, forró levegőben elpusztulnak a baktériumok és a vírusok, így megfázás esetén hatékonyan segíti a gyógyulás folyamatát. A gyógyhatást fokozhatjuk a kövekre locsolt különböző illóolajokkal, melyek más-más hatást fejtenek ki, emellett kellemes illatukkal segítik az ellazulást.
A gőzfürdőben 100 %-os a páratartalom és 45 fok meleg van, mely tisztítja a légutakat és a bőrt.
Az aromafürdőben gyógynövényekből készített főzeteket, forrázatokat, illóolajokat kevernek a vízhez. A meleg vízben a gyógynövények jobban kifejtik áldásos hatásukat.
A gyógyfürdőkben regenerálhatjuk és kényeztethetjük testünket, lelkünket a borongós hangulatú hideg téli napokon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Természetes stresszoldás

Számtalan stressz ér minket nap-mint nap, mi magunk sokat tehetünk a kiegyensúlyozott életünkért. A szabályok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük