Kezdőlap » Szoftver » Milyen szoftver a Visual Studio?

Milyen szoftver a Visual Studio?

Köztudott, hogy az egyik legjobban fizető szakmai ágazat az informatika. Természetesen egy jó informatikusnak sok mindent kell tudnia, ezért sokat is kell tanulnia.

Az egyik legkeresettebb informatikai állások egyike a programozó. Nem véletlenül. Egy programozónak legalább kettő vagy három programnyelvet ismernie kell ahhoz, hogy el tudjon helyezkedni, ez mellett ismernie kell a különböző programozói felületeket, mint például a Visual Studio-t.

Ez egy Microsoft által fejlesztett programozói eszköz, és bizton állíthatjuk, hogy a maga nemében egyedülálló. Van ingyenes, csak egy programnyelvre specializált (Express) és akár több programnyelvet (C#, C++, F#, stb.) is támogató (Ultimate) változata is.

Rengeteg hasznos funkcióval vértezték fel a programot, ilyen például a szintaxis kiemelés, a grafikus osztálytervező, a debug funkció. Ezek sok fejlesztő környezetből nagyon hiányoznak.

Mondhatni sok terhet levesz az ember válláról a szoftver avval is, hogy ha szintaktikailag hibás kódot viszünk be, rögtön jelöli és tanácsokat ad a hiba javítására.

Az újabb Windows-os programokat már ebben írják C# nyelven. Úgy hogy ha valaki Windows 8-ra szeretne fejleszteni Metro vagy Modern UI-s alkalmazást, akkor nem nélkülözheti a program legfrissebb 2012-s vagy 2013-s kiadását.

Természetesen írhatunk benne akár olyan programot is ami elindul régebbi Windows verziókban is (gondolok itt a Windows XP-re és Windows Vistára), mindössze a program beállításait kell megfelelően megadnunk, pontosan a .NET Framework verzióját, de ilyenkor le kell mondanunk a frissebb ablakkezelők által nyújtotta új szolgáltatásokról.

Bátran mondhatjuk, hogy ezt a programot igenis jól megcsinálta a Microsoft!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan használhatjuk a Cool Edit Pro nevű szoftvert

A Cool Edit Pro két részből áll, egy hangszerkesztőből (Edit Waveform View) és egy keverőből …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük