Kezdőlap » Növények » Milyen szobanövényeket vegyünk kezdőként?

Milyen szobanövényeket vegyünk kezdőként?

Előfordulhat, hogy szeretnénk otthonra szobanövényeket, azonban lehet hogy semmit sem értünk a növényekhez, és nincs még tapasztalatunk ilyen téren, talán soha nem is volt még növényünk. Ekkor nincs más teendőnk, mint olyan szobanövényeket választani, melyeknek nem túl bonyolult a tartásuk, és még kezdő szobakertészek is megbirkóznak velük.
Az egyik legszívósabb és ezáltal legkönnyebben tartható szobanövény az anyósnyelv, melynek szép élénkzöld tarka levelei vannak. Ezt tényleg csak akkor kell megöntözni, ha nagyon száraz a földje, amit pedig bárki egyszerűen észrevesz. Gyakran nevezik a kezdők szobanövényének a filodendront, mely az előbbihez hasonlóan eléggé strapabíró, szép nagy zöld levelekkel rendelkezik, és fényigénye is csekély. Nála csak arra kell figyelnünk, hogy ne öntözzük túl. Egy apró, azonban annál látványosabb növény a mozaiklevél, mely nem túl igényes ha a tápanyagokról van szó, azonban érdemes arra odafigyelni, hogy a napfényt, és a bő vizet kedveli.
Szintén szép dísze lehet a lakásnak a sárkányfa, melynek csak közepes vízigénye van, és ezért könnyű tartani. Az előzőhöz hasonlóan feldobja a szobát az agglegénypálma, melynek neve is arról árulkodik hogy nem nehéz gondozni. Kevés fényigénye, és vízigénye van, azonban levelei szép zöldek. Végül érdemes még ehhez a felsoroláshoz említeni a zöldikét is, hiszen ez a zöld növény is ismert kevéske igényeiről. Ha azt szeretnénk hogy ez a növény jól érezze magát, tartsuk meleg, világos helyen, és sokáig díszíti majd otthonunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük