Kezdőlap » Házépítés » Milyen színű legyen a családi házunk?

Milyen színű legyen a családi házunk?

Amikor erre a kérdésre keressük a választ, talán elsőre rávágjuk hogy milyen színű házat szeretnénk, azonban legtöbbször után még eszünkbe jut néhány lehetőség, és lehet hogy el is bizonytalanodunk ezzel kapcsolatban. Az is egy gyakori jelenség, hogy egészen addig nem is foglalkozunk ezzel a kérdéssel, amíg el nem jön az ideje, akkor pedig a hasunkra ütünk, és választunk, vagy egyszerűen csak másra bízzuk a választást, és azt mondjuk, hogy milyen ne legyen Hisszük vagy sem, a homlokzati színek kiválasztása nem is olyan egyszerű. Sokan azt gondolják, hogy amikor felteszik azt a kérdést nekik, hogy milyen színű legyen majd az általuk megálmodott épület, megemlítenek több színt, és majd az alapján eldől, hogy amelyik olcsóbb, vagy pedig majd az építész eldönti helyettük. Azonban akik tényleg nem tudnak ezzel a kérdéssel megbirkózni, most itt egy kis segítség.

A színeknek igenis van jelentősége, hiszen gondoljunk csak bele, minden nap azt a színt nézzük majd, ahányszor csak hazamegyünk, vagy eljövünk otthonról, és az is nagyon lényeges, hogy szeressük az otthonunkat, hogy szeressünk ott élni, de hogyha épp a házunk alap színe nem tetszik, akkor nehéz lesz szeretni. Éppen ezért adjunk jelentőséget ennek a kérdésnek is. Az otthonunk belső helyiségeit bármikor újra festhetjük, akár néhány évente megújítjuk azokat, azonban a családi házunk külsejét, a homlokzatát nem festjük újra ilyen gyakran. Vagyis az, hogy az elején milyen szín mellett tesszük le a voksunkat, valószínűleg hosszú évekig úgy marad majd, tehát mindenképp érdemes egy kicsit ezzel is foglalkoznunk, hogy milyen színben néznénk szívesen az otthonunkra. Arra is figyeljünk, hogy ne hirtelen felindulásból hozzunk döntést, mert lehet hogy egy szín nagyon divatos épp akkor, de később pedig már teher lesz belőle. Az sem biztos, hogy van egy kedvenc színünk, amely tökéletesen mutat például a ruháinkon, az a hatalmas házfelületen is ugyanolyan jól fog majd mutatni több négyzetméteres felületen. Építészek szerint az egész otthonunk arculatát meghatározza, hogy milyen színeket választunk a házunk homlokzatának a díszítéséhez.

Ne csak az alapján döntsünk például, hogy a kedvenc színünk a kedvenc felsőnkön a lila, vagy a babarózsaszín, esetleg a körmökön nagyon divatos pink, vagy korall, azonban mi lesz a következő évben amikor már a rikító kék lesz a divat, átfestetjük a házat? Nagy valószínűséggel nem akarunk erre minden évben figyelni, hogy a megfelelő divat színei tükröződjenek vissza a házunkon, hiszen akkor minden évben újra kellene festetni, és persze az is lehet hogy az utcában ahol lakunk minden ház fehér, vagy egységes színű, csak a miénk tűnne ki mindig. Persze önmagában nem gond, hogyha extravagáns ötleteink vannak, de azért érdemes olyan döntéseket meghozni, amik miatt nem kell évente, vagy még gyakrabban költeni a festésre.

Szintén nem biztos, hogy célszerű olyan extravagáns díszítéseket, és mintákat festeni vagy festetni a házunk külsejére, amelyek csak pillanatnyi felindulásból készülő ötletek lennének. Csak hogy egy konkrét példát mondjunk, nem fontos azért épület festményt tenni a családi házunk falaira, mert az jól mutat, az ilyen ötleteket inkább tartogassuk a belső falakra, vagy oda ahol csak mi látjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük