Kezdőlap » Családi élet » Milyen színek vesznek körül minket?

Milyen színek vesznek körül minket?

A színek meghatározó tényezői életünknek. Képesek befolyásolni hangulatunkat, terápiás céllal is alkalmazzák őket problémáink megoldásában. Lakásunkban kedvenc színeinkkel vesszük körbe magunkat, ruhatárunkat meghatározza, hogy melyik szín áll nekünk a legjobban.
De hogyan soroljuk csoportokba a színeket?
Vannak meleg és hideg színek. Meleg színek a piros, sárga, bíbor, narancs. Tulajdonságuk, hogy melegségükkel, vidám árnyalatukkal jókedvre derítenek, feltöltenek energiával.
A hideg színek csoportjába soroljuk a kék, zöld és lila színt és ennek árnyalatait. Jellemzőjük, hogy nyugtatnak, pihentetnek, de a hideg szín elrejt és háttérbe tol.
Alapszíneink a piros, kék és a sárga. Ezeknek a színeknek a keverésével érhetjük el a többi színt.
Piros- sárga keveréséből narancssárga szint kapunk.
Ha a sárgát- kéket keverjük zöldet kapunk.
Kék- piros szín keveredik akkor lila szín jön létre.
Hangulatunk nagyban befolyásolja azt, hogy éppen milyen színű ruhát veszünk fel aznap. Ha reggel rosszul ébredtünk, nyűgösek vagyunk és az előttünk álló feladatok nagyon a terhünkre vannak, hajlamosak vagyunk sötét színeket magunkra venni. Pedig éppen ellenkezőleg, ilyenkor egy vidámabb szín inspiráló és jobb teljesítményt érhetünk el. Környezetünk is mosolygósabb, nyitottabb felénk ha színes a ruhatárunk.
Terápiás céllal is alkalmazhatjuk, fényterápiával sok betegség, feszültség oldható és kezelhető. Ennek a terápiának beállítása szakember feladata.
Otthonunkban nagyon divatosak az élénk színű falak, azonban azt ne feledjük, hogy ezeknek a megváltoztatása nem megy könnyen ha hangulatunk vagy ízlésünk változik. Ajánlott inkább pasztell színekkel kifesteni lakásunkat és élénkebb színű kiegészítőkkel feldobni. Ezeket könnyebben lecserélhetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyünk jó szülők, ha gyermekünk tízen nyolc éves lett?

Minden szülő eléri egyszer, hogy gyermeke betöltse a tizen nyolcadik élet évét. Vége a kamaszkornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük