Kezdőlap » Szilveszter » Milyen szilveszteri ételek vannak?

Milyen szilveszteri ételek vannak?

Szilveszterkor nem csak az italoknak hódolunk be, az ételeket se kíméljük. Vannak ilyen tipikus szilveszteri ételek, amikhez tartoznak babonák is. Jó kis lakomákat lehet rendezni csak legyen az embernek hozzá elég gyomra.
Az első számú étel a lencse, amit szinte kötelező szilveszterkor enni, mert az hozza meg a szerencsénket következő évre, bármilyen féle-fajta lehet, leves, főzelék. Ha még több szerencsét akarunk, akkor ajánlatos még malacot is enni, mert a néphiedelem szerint, kitúrja nekünk a szerencsét.

Az édes sütemények között is van, ami hagyománytisztelő, ilyen a rétes, ami hosszúra nyúló boldogságot hoz és persze szerencsét az elkövetkezendő évre. Viszont vannak tiltó listán is ételek, ilyen a hal, ami miatt elúszhat a szerencse. A csúszósága miatt pedig, ha lenne is rá alkalom, hogy szerencsénk legyen az folyton ki fog csúszni a markunkból. Ilyen étel még a bármilyen szárnyas állat, mert szétkapirgálják a szerencsénket, ettől függetlenül ehetjük az év más napjain csak az első napon ne.

A szárnyasokhoz tartozik a pulyka is, ez az állat nem csak szétkapirgálja a jó szerencsénket, hanem még haragot is izzít és bosszúságot. Szóval jól gondoljuk meg mit eszünk az év első napján, ne bízzuk magunkat a szerencsére az év többi napján, ha nem hódolunk be a hagyományoknak. Mindenképpen érdemes, már csak a móka kedvéért is. A szilveszter olyan a hagyományos ételei nélkül, mint a karácsony karácsonyfa nélkül. Nos, mindenkinek szerencsében gazdag boldog újévet! Jó étvágyat és jó szórakozást!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük