Kezdőlap » Szilveszter » Milyen szilveszteri babonák léteznek?

Milyen szilveszteri babonák léteznek?

Nemsokára itt vannak az ünnepek, s valami oknál fogva a világ minden táján alkalmaznak valamiféle újévi szerencsehozó praktikát. Talán az elmúlt évben nem viselkedtünk elég jól, és a Jézuska talán nem hozott semmit vagy csak nagyon fukar volt, ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a következő év minden szempontból jobbat hozzon.

• Hangoskodjunk, hogy nyugtunk legyen!
Az emberiség szinte minden tagjában kötelező velejárója a szilveszternek a tűzijáték és a petárda. Mi itt nyugaton azon izgulunk, nehogy valami őrült lerobbantsa a karját vele, de a pogány hagyományban a robbanásokkal járó hangok a gonosz szellemek elűzésére, és az elmúlt év „kilövésére” szolgáltak, hogy utat adjanak az új évnek.

• Ne takaríts (Ne fürggyéé le! – ja, nem) egy napig!
Az ünnepek idején a kosz és a szennyes bizony olyan iramban szaporodik, mint a nyulak, így ennek a szerencsehozó babonának a betartása nagyon kemény kihívás lehet egy tisztaságmániásnak. De a szilveszter napján történő takarítással, mosogatással, söpréssel sajnos „kisöpörhetjük” egyik családtagunkat, így ha nem akarjuk, hogy valamelyik rokon hirtelen eltűnjön, dugjuk el a takarítószereket és –eszközöket!

• A pénz jön és megy
Az új év egy új élet kezdete. Lehetőségek tengere. Ne kezdjük tehát mínuszban! Szilveszterre ne maradjon adósságunk, amennyiben lehetséges, különben az egész következő évben a törlesztést nyögjük majd! (Ez mondjuk egy lakáshitelnél elkerülhetetlen.)

• Kezdd az évet pozitívan, nehogy bal lábbal kelj egész évben!
Az év első napján nagyon fontos a pozitív hozzáállás, lelkesedés, mert ez hozza majd az egész évre a felkészültséget és jó szerencsét. Szóval optimista hozzáállással lépj az új évbe, hogy jó dolgokat hozzon!

• Pakold el a zsepiket, nézz inkább Eddie Murphy-t!
Úgy hiszik, szilveszterkor nem szabad sírni, mert az egész éves szomorúságot és szívfájdalmakat okozhat. Inkább tegyünk be valami vicces filmet, hogy az egész család – vagy a barátok – nevetve készüljenek az újévre! A nevetés és a mosoly sokkal könnyebbé teszi az életet.

• Figyelj az alsóneműkre!
Mexikóban van egy hagyomány, miszerint a nő jövő évi sorsát az éjfélkor viselt alsóneműje színe határozza meg. A vörös szerelmet hoz, a sárga jó állást és anyagi jólétet. A fehér jó egészséget, a zöld pénzt hozhat. Vajon mit jelenthet a barna?

• Ha kétségeid vannak, egyél egy jót!
Ha az ünnepekről van szó, az emberek sok-sok finom, ínycsiklandó étket várnak. Az étel hozza össze a családokat, barátokat, tűzszünetet kötött ellenségeket, összekovácsol bármilyen alkalomból. A határtalan és jó társaságban történő étkezés teszi a szilvesztert boldoggá és kellemessé, és leginkább: kevésbé magányossá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük