Kezdőlap » Zene » Milyen szerepet játszanak a fütyülők a zene világában

Milyen szerepet játszanak a fütyülők a zene világában

Hazánkban is immár több évtizede hódít a partikultúra, a maga sajátos szokásaival, viselkedési formáival, divathullámaival. Évről évre egyre több fiatal öleli magához ezt a világot, és válik részévé a hétvégi hedonizmus kultuszának.
Az erősödő szubkultúra tagjai természetesen kialakították többé-kevésbé egyéni attitűdjeiket, amiket kizárólag a hétvégi veretések alkalmával öltenek magukra. A kultúrát kutató szociológus szakemberek e típus kialakulása előtt állnak a legnagyobb megdöbbenéssel, hiszen senki számára nem világos, miért terjedt el, illetve terjed a mai napig nagy számban a sípolás jelenség. Mint megannyi asztmás rohamon áteső tüdőbeteg, a fütyülők nyakba akasztott készségeik segítségével éles hangok próbálják környezetük tudtára adni, hogy rendkívül jól érzik magukat.
Mivel eközben saját maguk, illetve a körülöttük állókat is megakadályozzák a zene élvezetében, igazából a parti lényegét kérdőjelezik meg, hiszen ennyi erővel egy mező közepére is kiállhatnának kellően kitágított tudatállapotban, és fújhatnák a sípolóikat reggelig mindenféle muzsikaszó nélkül. Az egyetlen magyarázat, hogy a fütyülők valamely perverz örömöt lelnek a dobhártyaszaggatóan éles hang kibocsátásában, illetve élvezetében ( a különös kór neve egyéb iránt sipofília).
ŰEzt az is alátámasztja, hogy legtöbbjük minden bizonnyal a rendezvényt követően még napokig sípoló füllel kénytelen együtt élni. Mivel az éles, magas frekvenciájú hang a hallást is súlyosan károsítja, a fütyülők egyébként ártalmatlannak tűnő élvezete a klubozás egyik legdestruktívabb jellegű vetülete.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készül a bakelit lemez?

A bakelit pontosabban a vinyl -lemezek rajongóinak száma egyre növekszik a zenerajongók, gyűjtők és Dj-k …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük