Kezdőlap » Nyaralás » Milyen szépségei vannak Tenerifének?

Milyen szépségei vannak Tenerifének?

A 853 ezer lelket számláló Tenerife, a Kanári- szigeteknek a legnagyobb szárazföldje. A sziget rendkívül népszerű turistacélpont. Az Európai Unió felmérése szerint Tenerifén találhatóak Európa legtisztább strandjai. Sárga homokos strandok főleg a főváros, Santa Crúz környékén találhatóak.
Tenerife déli partján elhelyezkedő Playa de las Americas a fiatalok fellegvára. Itt szinte minden létező vizisport kipróbálható, de emellett számos söröző, bár, és diszkó, és pezsgő éjszakai élet várja a pörgés szerelmeseit minden korosztályból.

Teide

A Kanári szigetek neve hallatán legtöbbünk szemei elé pálmafák, tarajos hullámok, és gyönyörű strandok képei jelennek meg. Teide egy 3718 méter magas vulkanikus hegy, Spanyolország legnagyobb hegye, és egyben Nemzeti Park is. Csúcsáról lélegzetelállító kilátás nyílik az egész szigetre, megmászásához nem kell profi hegymászóknak lennünk.

A bájos Santiago del Teide a sziget észak-nyugati csücskében található. Legnagyobb büszkesége a Fő utca végén álló barokk plébániatemplom. A San Fernando templom a 16.század közepén épült, és legfőbb jellegzetessége a szembetűnő aszimmetriája. De nem csak külseje, belseje is megér egy misét. Odabent a legkülönlegesebb Krisztus-ábrázolásokat találhatjuk, az egyik mellékoltár mellett például Krisztust egy lóháton láthatjuk.

Tenerife legnagyobb varázsa, hogy a szélrózsa bármelyik irányába is induljunk el, a kanyargós utón szinte perceken belül patinás kisvárosokban, és egészen eldugott falvakban találjuk magunkat.
A Kanári szigetek egyik legigézőbb települése a Tenerifén található Masca, már a hozzávezető út is sokat sejtet abból a kalandból, ami a szerpentinút végén ránk vár. Kétség kívül a Kanári szigetek legmisztikusabb helye, a 600 méter magasan húzódó kicsi település. Egykor a kalózok menedéke volt, igaz akkor még öszvérháton lehetett csak eljutni Mascaba, ma már szépen kiépített autóút vezet a faluba, melyet ma már minden turista kihagyhatatlannak érez.
Az innen elénk táruló panoráma felejthetetlen, a falu feletti sziklateraszról egyszerre csodálhatjuk meg a sziget büszkeségének számító vulkánóriás ködbevesző csúcsát, és a végtelen óceánt. A hegy lejtőire épült jellegzetes piros cseréptetős apró házak meredek sziklatömbök tövében bújnak meg. A 600 méteres magasságban épült Masca, első pillantásra kissé bizarr, a mindössze 150 lakossal büszkélkedő hegyi település szinte teljesen kihaltnak tűnik, a csend ma már hozzátartozik Masca hangulatához. Sok az elhagyatott ház, akiknek egykori lakói Tenerife, vagy Spanyolország más részeire költöztek. Vad romantikára vágyóknak kifejezetten ajánlott.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük