Kezdőlap » Nyaralás » Milyen szépségei vannak Positano-nak?

Milyen szépségei vannak Positano-nak?

Smaragdzöld tenger, gyönyörű strandok és végtelen nyugalom, ez Positano. A város Nápolytól mindössze 60km-re fekszik, és mintegy 4000 lakossal rendelkezik. A római birodalom idején Positano az írók, költők, a művészek Mekkája volt. A későbbi korokban is számos ismert személy fordult meg erre, mint Igor Stravinsky, Jean Cocteau, Pablo Picasso, Greta Garbo vagy Elizabeth Taylor és Richard Burton.
A legenda szerint a várost Poszeidón emelte ki a habokból. A város két részre osztódik: Montepertuso és Nocelle, a hegytetőt hosszú és meredek lépcsősor köti össze a város központjával. Az egész város nagyon festői, a hegyekkel körülvett tenger, a majolikával díszített színes házak, amelyeket nagyon közel építettek egymáshoz, citrom- és narancsfákkal tarkított ligetek tarkítják a hegytetőtől le egészen a smaragdzöldben pompázó tengerig.

A város központjában a mai napig látható őrtornyok a szaracén kalozók ellen védték a várost, melyet sokszor próbáltak elfoglalni, de a lakosság a hegyekbe húzódott, és ott nem volt sok esélyük a megszálló kalózcsapatoknak.
A Santa Maria Assunta a 10.század második felében épült, és az egyik legszebb a tengerparton. A kupolát ősi bizánci mozaikok díszítik, és egy bizánci ikonkülönlegesség is itt található, a „Fekete Madonna és a gyermek”.
Ha emléktárgyakat szeretnénk vásárolni, számos egyedi kerámiát találunk, ezek többnyire képlékeny vulkáni kőből készülnek. Számos híresség luxusvilláját is felkereshetünk, köztük Spohia Loren és Franco Zeffirelli lakhelyét. Ez a kastély ma már luxusszálloda, jázminokkal, bougainvilleákkal, citrusfélékkel ölelt kertben sétálhatunk, bár az árat meg kell fizetni, egy szállodai szoba ára közel 700 euró.
Ha mégsem itt szeretnénk megszállni, választhatjuk a II. San Pietro di Positano-t, egy 5 csillagos hotelt, a legkifinomultabb ízlést kielégítő luxusszobákkal, és gyönyörű panorámával, vagy a Le Sirenuse-t, szintén 5 csillagos, ami a sziklás lejtőn fut le a tengerhez. Faragott bútorok, baldachinos ágyak, finom akvarell díszíti a szobákat. Mindkét hotel 400 euróba kerül éjszakánként.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük