Kezdőlap » Látnivalók » Milyen szépségei vannak Messinának?

Milyen szépségei vannak Messinának?

Messina városa Szicíliában található, a sziget észak-keleti részén, mindössze 5 kilométerre a szárazföldi Olaszországtól. Messina kikötőváros szerepe a történelemben mindig jelentős volt, katonai és kereskedelmi szempontokból egyaránt. Egyetemét 1548-ban alapították, gazdasága alapjai a kereskedelem, a turizmus és a hajóépítés. A környéken számos citrusfélét termesztenek, mint a citrom, narancs, mandarin, klementin, és emellett szőlőtermelése sem elhanyagolható.
Messina városa krisztus előtt 756-ban alakult, eredeti neve Zankla, azaz félhold. Az V. században Messina Athénhez tartozott, fontos kereskedelmi központként, ekkor keresztelték át mai nevére-, ami Messiás-t jelent.
A 12. században épült Basilica Cattedrale Protometropolitana , a Milánói Dóm után a második legnagyobb Olaszországban. Külső homlokzatán a világ legnagyobb csillagászati órája, melyet 12 aranyozott állatövi jeggyel díszítettek, és minden délben Schubert: Ave Maria gyönyörű dallamát játssza. A katedrális előtt találhatjuk az Orion szökőkutat, melyet a 16. században készült Orion Istennek ajánlva.

Másik nevezetessége Messina városának a Matagrifone kastély, ahol Olaszország harmadik legnagyobb harangját találhatjuk, és emeletéről fenséges kilátás nyílik a városra és az öbölre.
Ha már öböl, feltétlen tegyünk egy sétát a vízparton, vessünk egy pillantást a hatalmas tengerjáró hajókra, és a csónakokra, és nem utolsósorban az öbölt védő szentre, az aranyba foglalt Madonna-szoborra, mely magasan az erőd felett tornyosulva védi a várost.
Messinában egy hosszú nap után este, egy kellemes kávézó teraszáról a sós tengeri levegőt lassan belélegezve gyönyörködhetünk a lenyugvó nap lusta sugaraiban, mely narancs- és aranyfénnyel vonja be a mesés panorámát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük