Kezdőlap » Nyaralás » Milyen szépségei vannak Conca dei Marini-nek?

Milyen szépségei vannak Conca dei Marini-nek?

Az Olaszországhoz tartozó Conca dei Marini egy apró kis község, az Amalfi- partoktól 5 km-re fekszik, és 1997 óta az UNESCO Világörökségének egyik tagja.
Az odalátogató turistákat lenyűgözi a mesés hely misztikus világa, a természet rendkívüli szépsége a smaragd és kék színben pompázó tenger.
A festői halászfalu lakossága mindössze 734 ember. Bár keletkezésének ideje a múltba veszik, első feljegyzések szerint a Római birodalom idején már fontos szerepet töltött be, tapasztalt hajósok és kereskedők éltek itt akkoriban, és később a Földközi-tengeri kereskedelem fontos részét képezte. Ma már ismét az az álmos halászfalu, mint hajdanán, és szépsége, és rejtélyessége épp ebben rejlik.
A város jellemző mediterrán hangulata- kis házacskák, piros tetők és fehérre meszelt falak, na és a citrom és olajfákkal benőtt sziklák, és egyedülálló türkizkék tenger.
Marina di Conca öbölben található a város kikötője, ahol a halászok és a turista hajók horgonyt vetnek. Ugyanitt található a gyönyörű strand is, amelyet 2003-ban Olaszország 11 legjobb strandja közé választottak. Hírességben sincs hiány, Jacqueline Kennedy vagy a brit Margit hercegnő is szívesen töltötte itt idejét.

1932-ben Emerald Grott fedezte fel a város híres karszt-barlangját, melynek bejárata előtt a víz igazán egyedi árnyalatot képez, a kobalt türkizkék és a smaragdzöld keveredésével, ahogy a napfény átragyog rajta. Kis hajóval bejuthatunk a barlangba, ahol elképesztően csodálatos cseppkövekben gyönyörködhetünk, némelyik magassága eléri akár a 10 métert is.
A helyi látnivalók egyik kihagyhatatlan célpontja a Tower Capo di Conca, a 16. században egy meredek hegyoldalra épült szaracén torony, ahonnan látványos panoráma nyílik a tengerre, és a környező kis városra.
Szintén érdemes megtekinteni a Páduai Szent Antal templomot, melyet csodálatos barokk homlokzat, és harangtorony ékesít. Innen nem messze fekszik Santa Rosa da Lima, egykori bencés kolostor, mely külsőleg zord, és jellegtelen, belül azonban varázslatos.
Az ízletes tenger gyümölcsi mellett feltétlen kóstoljunk bele egy sfogliatelle santa rosa-ba, ami nem más, mint omlós, vagy leveles tésztába töltött aszalt gyümölcs, ricottával, vaníliakrémmel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Hammametben: Sol Azur

Ez a csodálatos, “4 csillagos” szálloda a repülőtértől körülbelül 100 kilométerre helyezkedik el. A központ …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük