Kezdőlap » Nyaralás » Milyen szépségei vannak a Kanári-szigeteknek?

Milyen szépségei vannak a Kanári-szigeteknek?

A Kanári szigetek Spanyolország hét szigetből álló autonóm közössége. Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro,Lanzarote, Fuerteventura, és természetesen Gran Canaria. Afrika észak-nyugati partjával szemben emelkednek ki az Atlanti-óceánból.
Különleges éghajlatának köszönhetően a Kanári turistaparadicsom egész évben kiváló üdülőhely. Kedvező éghajlata mellett a természet földrajza is csodálatos a szigetcsoportnak.
Ezen az alig 7500 km2-en találunk például nedves, szubtrópusi esőerdőt épp úgy, mint homoksivatagot. Nem véletlen, hogy ilyen népszerűek ezek a szigetek, az idelátogatókat a téli

Manapság a Kanári-szigetek lakósainak legnagyobb része az idegenforgalomból él. Hotelek, éttermek, üzletek, strandok tucatjával várják a látogatókat.
A Kanári szigetek lakossága valamivel több, mint másfél millió. Időjárásának legfőbb jellemzője, hogy éghajlatát a széljárás határozza meg, ennek megfelelően a szelek 11 fajtáját különböztetik meg. A klíma a szubtrópusi és az óceáni keveréke. Egész évben elég meleg az idő, de a szél miatt soha sem igazán forró, és csak nagyon ritkán esik. Az éves átlaghőmérséklet 19 fok körül van, a július és az augusztus a legmelegebb, a január és a február pedig a két leghidegebb hónap. Télen az 1800 méternél magasabb hegyekben havazik. A hideg Kanári áramlás miatt a tengervíz hőmérséklete földrajzi helyzetéhez képest hűvös (18-22 °C). Budapestről legegyszerűbben repülővel közelíthetjük meg a Kanári-szigeteket alig 5 óra alatt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük