Kezdőlap » Betegségek » Milyen szenvedély betegségek vannak?

Milyen szenvedély betegségek vannak?

Úgy gondolom senki számára nem ismeretlenek a szenvedély betegségek. A szenvedély betegségeknek több fajtájuk is létezik. Mint például az alkoholizmus, a dohányzás, a drog függőség, a szerencsejáték függőség- úgy gondolom ezek a legismertebb változatai a szenvedély betegségnek.

Ezek a betegségek pont olyanok, amelyeket a beteg önmagától nem tud leküzdeni, segítségre van szüksége. A legtöbb szenvedély beteg tagadni kezd, nem ismeri el, nem gondolja úgy, hogy ő beteg lenne, tagad és dühösen reagál, ha erről a témáról kérdezik. Majd a tagadás után, dugiban/titokban kezdi el a szenvedélyét gyakorolni, hogy ne piszkálják érte.

De ezeknek a betegségeknek mindnek vannak jelei, illetve lebuktató jelei, mint például a dohányzásnál a dohány szag, az alkoholizmus során a részegség, az alkohol szaga, a drog függőség során a beteg állapota, pupilla nagysága, a szerencsejáték függőség során a pénztelenség, bár ennek van lappangási ideje.

A szenvedély betegeknél el kell érni, hogy bevallják maguknak, hogy betegek és gondjuk van és segítségre van szükségük.

Ha ez sikerült akkor orvosi segítségre van szükségük, és el kell végezni az orvos által előírtakat. A szenvedély betegségek gyógyulása nem rövid/gyors folyamat, hanem lassú/hosszú és nehéz, kitartó munka szükséges hozzá.

Ezekkel a betegségekkel az a baj, hogy nagy keserves szenvedések árán miután a betegek legyőzik, sajnos vannak, akik visszaesnek és kezdik újra a betegséget. De vannak nagyon sokan olyanok is akik legyőzik a betegséget és utána életük végéig ellen tudnak állni a volt szenvedélyüknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük