Kezdőlap » Családi élet » Milyen szempontokat vegyünk figyelembe ha bizonytalanok vagyunk a párkapcsolatunkban?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe ha bizonytalanok vagyunk a párkapcsolatunkban?

Minden párkapcsolat eljuthat arra a szintre, hogy át kell gondolnunk, szeretnénk megmenteni és folytatni vagy ideje kilépni a kapcsolatból és új életet kezdeni.
Mindenképp nehéz helyzet, ha már gondolkodnunk kell és döntenünk.
Teljesen természetes a bizonytalanság, a változtatástól való félelem, éppen ezért minden szempontot érdemes szem előtt tartanunk.
Nagyon fontosak az érzelmeink a másik fél iránt, szeretjük e még annyira, hogy legyen motivációnk energiát fektetni abba, hogy megmentsük a kapcsolatot. Sok esetben azonban hiába van meg a szeretet, sajnos az összeférhetetlenség idővel végett vet a kapcsolatnak. Ilyen lehet az, ha más értékrendet tartunk szem előtt, mint társunk, vagy teljesen más a természetünk, más az érdeklődési körünk.
A sok vita, veszekedés, konfliktus is előbb utóbb megölheti a szerelmet, ha már boldogtalanok vagyunk és stresszesek a párkapcsolatunk miatt, nincs értelme tovább fenntartani.
A párkapcsolatban töltődnünk kell, erőt meríteni egymásból még probléma esetén is , közösen megoldani, támogatva a másikat.
Sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy reméljük, hogy megtudjuk változtatni párunkat, sajnos idővel belefáradhatunk abba, hogy mégsem.
Ha érdekek vezérlik az együtt maradást, az csak időhúzás, minél előbb próbáljunk a problémáinkra megoldást találni és kilépni a kapcsolatból.
Merjünk segítséget kérni és elfogadni szüleinktől, barátainktól.
Ne hagyjuk magunkat alárendelt viszonynak kitenni, legyen önbizalmunk, és tartsuk saját magunkat is tiszteletben azzal, hogy megadjuk az esélyt egy új életre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Társkeresés külföldön

Az Internetes társkereső portáloknak köszönhetően nagyon könnyen ismerkedhetünk a világ különböző pontjain élő emberekkel. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük