Kezdőlap » Családi élet » Milyen szempontokat nézzünk a gyermekünk iskolaválasztásánál?

Milyen szempontokat nézzünk a gyermekünk iskolaválasztásánál?

Sok szülő azon töpreng az iskolakezdés előtt, hogy vajon milyen iskolát is válasszon a leendő kisiskolás gyermekének. Van pár szempont amit a szülők szem előtt tartanak. Bár az iskolarendszernek is vannak törvényi előírásaik amiket be kell tartani, de igyekeznek a szülők a legjobb iskolát választani a gyermeküknek.
Olyan iskolát igyekeznek választani ami a távolság szempontjából is megfelelő a gyermek számára. Először a legközelebbi iskolát nézik meg, ugyanis próbálják a szülők szem előtt tartani, hogy a gyereket ne kelljen korán kelteni illetve az ismerős gyerek arcok vegyék körül a gyermeküket, ez segíti az iskolai beszokást.
A tudatós szülők igyekeznek az iskola honlapján böngészni, az iskola programját, célkitűzéseit tanulmányozni. Egyes szülők kikérik az ismerős gyerekek és szülők véleményét. Érdemes több szülőt megkérdezni, hogy egy valós képet kapjunk az iskoláról.
Ha lehetőség van akkor az iskolai nyílt napon vegyünk részt és figyeljük meg a tanítási rendszert.
Természetesen vegyük figyelembe a gyermekünk személyiségét is. Mert a visszahúzódó csendes gyerekek szeretik a kis létszámú csoportokat, ahol esetleg lassabb a tananyag menete is. Viszont ha gyermekünk aktívabb akkor nyugodtan ajánlható a nagy létszámú csoport, mert abban is kitűnően feltalálja magát.
Ne erősködjünk a tökéletesre. Ne akarjuk a gyermekünk életét megtervezni, figyeljünk arra hogy ne minden áron a legjobbat akarjunk a gyermekünknek, mert nem biztos hogy a legelő iskolában fogja a tehetségét megmutatni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a jó párkapcsolat titka?

Az ember alapvetően társas lény, még ha vannak is időszakok, amikor egyedül , társ nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük