Kezdőlap » Baba-mama » Milyen szempontok szerint válasszunk babakocsit?

Milyen szempontok szerint válasszunk babakocsit?

Babakocsiból már hatalmas választék van a piacon, és közel annyi szempont befolyásolja a választást, mint az autók esetében.
Nagyon fontos először is, hogy hány babának szánjuk a kocsit. Ikrek esetében többféle kialakítás is lehetséges, egymás melletti vagy egymás mögötti utazás is például, de vannak már lehetőségek hármasikrek számára is. Ha már itt tartunk, szintén nagyon fontos a méret: mérlegelni kell, hogy a tömegközlekedésen mekkora súlyt kell fel- és lecipelni a lépcsőkön, hogy elfér-e a mozgólépcsőn. Az összecsukhatóság akkor is fontos szempont, ha a kocsit csak egy autóba kell bepréselni.

A babakocsikon számos, a közlekedést megkönnyítő alkatrész van. Hogy a legfontosabbat említsem: a kerekek. A kerekek mérete befolyásolja, hogy mekkora kátyút, lépcsőt tudunk könnyen megmászni velük, a nagyobb kerék ugyanis könnyebben veszi az akadályokat, a kisebb könnyebben beakad. Fontos figyelembe venni, hogy a kerekek fixek-e vagy bolygók. Bolygókerékkel könnyebb éles kanyarokat venni, ez szűk helyeken, például bevásárlás közben jól jöhet. Persze, több a mozgó alkatrész, akkor több a meghibásodási lehetőség is.
Vegyük figyelembe, hogy a tolókar átszerelhető-e mindkét oldalra, illetve állítható-e a magassága a toló személy igényei szerint. Számít az is, hogy maga a babakocsi hány funkciós, azaz átalakítható-e. A legmodernebb verziók a kisbabát újszülöttkortól 4 éves koráig is kiszolgálja. A vízszintes pozícióból dönthető, lábtartós sportkocsivá alakítható, gyakran szerelhető hozzá pohártartó, lábzsák, testvérfellépő is. Hasznos az is, ha a fekvőfelületet kivehető mózeskosár vagy babahordozó képezi.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük