Kezdőlap » Családi élet » Milyen szabályok vonatkoznak a közösségi együttélésre?

Milyen szabályok vonatkoznak a közösségi együttélésre?

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy családi házban élhetünk akkor talán könnyebb betartani a közösségi együttélés szabályait, mert szűkebb a kör ( pl. szomszédok száma) bár itt is adódhatnak problémák.
Ha azonban panellakásban, társasházban lakunk már többirányú problémával állunk szemben. Minden háznak van házirendje, amiben pontról pontra fel van sorolva mit kell( ene ) betartanunk. A ház tisztaságának megőrzése, a tűzvédelmi – és egyéb szabályok betartása alapkövetelmény. Sajnos azonban vannak akik ezeket megszegik és nem foglalkoznak azzal, hogy más szeretne egy igényesebb, tisztább környezetben élni. Rendszerint dohányoznak a lépcsőházban, szemetet dobnak el a lépcsőn és inkább átlépik azt, minthogy kidobják.
Ha olyan helyzetben vagyunk, hogy szomszédainkkal jó viszonyt ápolunk, nagyon szerencsésnek érezhetjük magunkat, kiépíthetünk egy jó lakóközösséget. Több esetben azonban mindenhol akad egy- két olyan szomszéd aki megkeseríti a mindennapjainkat. Sajnos nagyon elfajulhatnak ezek a viták, ezért törekedjünk a problémák békés úton való megoldására. Ha ez nem sikerül kérhetjük a közös képviselő segítségét vagy a lakóközösség együttes összefogását.
Ne feledjük: az erőszak és az agresszió soha nem vezet jóra, nem szeretne senki sem egy olyan lakóközösségben élni ahol veszélyeztetve érezzük magunkat és családunkat.
Legvégső esetben pedig nem marad más, minthogy mi költözzük el, bár ez nem megy olyan könnyen és sokszor nem is ez a megoldás, ráadásul semmi sem garantálja, hogy az új lakásban nem adódnak problémák a szomszédainkkal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük