Kezdőlap » Sport » Milyen sportolási lehetőséget válasszunk?

Milyen sportolási lehetőséget válasszunk?

Az emberek nagy része már fiatal korban elkezdi a sportolást. Kihívásokat jelent, rengeteg időt, energiát. Azonban az idő előrehaladtával minden megváltozik, főleg ön magunk. Egyre többet foglalkozunk a munkával. Családunkra is kevés órákat szánunk, ami bizony megkeseríti minden napjainkat. Azonban mozgásra szüksége van a szervezetnek. Akár milyen jó formában vagyunk. Egész nap az íróasztal előtt ülni vagy robotolni egy varrodában, gépészetben megviseli egészségünket. Valahol le kell vezetni felesleges energiánkat és erre a legjobb módszer a sportolás. De vajon milyen sportot válasszunk? A kondi terem zsúfolt, tömény izzadtság szag árad reggeltől-estig az egész teremben. Ráadásul folyton azt lesik milyen öltözékben jelenünk meg, hogyan fejlődünk és mennyit bír a szervezetünk.

Na, erre semmi szükség. A sport legyen átható, stressz hatások nélkül. Lehetőleg a szabad levegőt a tiszta környezetet vegyük célba. Amint elhatároztuk magunkat mindenképp tartsunk ki mellette. Az időjárás változás sose jelentsen akadályt. Eleinte ne terheljük le teljesen az izmokat. Izomhúzódáshoz vezethet, ami azt jelenti, hogy másnap már el is ment a kedvünk az egésztől. Több fajta mozgási lehetőséget próbáljunk ki. Néhány napon belül eldől melyik a legmegfelelőbb számunkra. Kerékpár, úszás, kocogás, evezés, foci mind-mind akkor válik hasznossá, ha rendszeresen végezzük.

Próbáljuk meg étkezésünket is megváltoztatni a nagyobb hatás érdekében. Kisebb hassal könnyebb mozogni. Jobb lesz a közérzetünk, magabiztosabbak, élénkebbek és mosolygósabbak leszünk. Tűzzünk ki célt magunk elé, hogy a nehezebb napokon legyen, mi ösztönözzön. Ne a sok munkától való fáradtság a kimerültség irányítson a kísértés, hogy televíziót nézni sokkal pihentetőbb. Tipikus téveszme. Akkor leszünk igazán boldogok, ha felkelünk, végig csináljuk a napi edzést. Lelkünket áthatja a mozgás öröme, kevesebbet mutat a mérleg és fürdés után a tükörbe elégedettek vagyunk saját formáinkkal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen sípálya Petzen ?

Petzen Ausztriában található Karintia tartományban. Nagyon közel van a szlovén határ. Klagenfurt 40 km-re van, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük