Kezdőlap » Film » Milyen sorozatoktól válhatunk függővé?

Milyen sorozatoktól válhatunk függővé?

Manapság szinte nincs is olyan ember, aki ne nézne valamilyen sorozatot. Napról napra, hétről hétre leültetnek bennünket a képernyő elé, és mi észre sem vesszük, mennyire fontos részeivé válnak hétköznapjainknak. De vajon, hogyan éri el egy sorozat készítője, hogy az ő szériája lehessen a legjobb, a legnépszerűbb, és a leghosszabb ideig sugárzott film? Ez a nagy kérdés. Vegyük sorra, milyen típusú sorozatoktól marad tátva a szánk, melyektől érezzük a tipikus „muszáj látnom a következő részt!” érzést.

Ott vannak kezdetnek a szappanoperák, amik talán az egyik legrégebbi műfajt képviselik. Ennek ellenére még mindig szép számú nézőre lehet szert tenni ezekkel. Kell egy gyönyörű nő és egy jóképű, lehetőleg gazdag férfi, valamint némi intrika, bonyodalom, cselszövés és ármány, és néhány száz rész után jöhet is a boldog befejezés.

Aztán vannak a különböző, nagyon népszerű, nyomozós-helyszínelős sorozatok. Ezek többsége különálló epizódokból áll, melyeket némileg összeköti a karakterek magánéletének alakulása, hozzáadva egy kis pikantériát is a dologhoz.
A másik hihetetlen sikernek örvendő műfaj a kórházsorozatoké. Ami a ’90-es években a Vészhelyzet volt, az ma már a Dr. House, a Grace Klinika, vagy éppen a Dokik – bár ez inkább a következő kategóriát erősítheti.
Meg kell említeni az ugyancsak hatalmas rajongótáborral bíró sci-fi sorozatokat is. A Supernatural, a Grimm, az Egyszer volt, hol nem volt, mind ilyenek. Ide sorolhatóak még a vámpíros sorozatok, melyeken fiatalok milliói szórakoznak – még mindig. Említésképpen két példa: a Vámpírnaplók és a True Blood.

A legnagyobb kedvenc talán mind közül a sitcom – azaz, a szituációs komédia -, műfaja. Kezdődött a Jóbarátok tíz éven át tartó sikerével, majd jöttek a kétezres évek nagyjai: az Így jártam anyátokkal, a Big Bang Theory, a Modern Család, és még sorolhatnánk.
A kifejezetten csajos sorozatoknak is mindig van aktualitása, mint a Gossip Girl-nek, a Született Feleségeknek, a Szex és New York-nak, vagy a Szívek szállodájának.
A titok pedig nem nagy: karakterek, akikkel azonosulhatunk, és olyan fordulatos cselekmény, ami szinte egy percig sem hagyja a nézőt nyugodni, egészen a következő epizódig.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük