Kezdőlap » Film » Milyen sorozat a Gyónás?

Milyen sorozat a Gyónás?

A Gyónás egy 2011-ben készült tíz részből álló sorozat, melyet Brad Mirman írt és rendezett. Az egyenként körülbelül hat perces epizódok középpontjában egy bérgyilkos (Kiefer Sutherland) áll, aki gyónás közben elmondja az őt hallgató papnak (John Hurt), hogy embereket gyilkol pénzért, valamint, hogy aznap este is ez a feladat vár rá. A pap minden erejével próbálja lebeszélni erről, és jobb belátásra téríteni a megkeseredett bérgyilkost.

A Gyónás egy jobbára egy helyszínen játszódó sorozat. Néha ugyan kapunk visszatekintéseket, melyek a bérgyilkos korábbi „munkáit” mutatják be, de a történet döntő része a gyóntatófülkében játszódik. A rendező teljes mértékben tisztában volt vele, hogy a két főszereplő párbeszéde a cselekmény legfőbb mozgatórugója, ezért a dialógusok végig izgalmasak, a feszültség egy pillanatra sem hagy alább. Minden egyes epizód végén úgy érezzük, egyre jobban ismerjük mindkettőjüket, nehezen tudjuk eldönteni, melyikük pártjára is álljunk, hiszen voltaképpen mindkettőjük életszemlélete jogos a maga módján.

A történet utolsó negyedében hatalmas fordulatot vesz a cselekmény, melynek köszönhetően az eddig látott eseményeket újra kell értelmeznünk. Nagyon ritka, mikoe egy sorozat fináléja ennyire katartikus és zord, éppen ezért a Gyónás egy rendkívül merész, bravúrosan megrendezett munka, melynek színvonalát tovább növeli Kiefer Sutherland és John Hurt bravúros alakítása is. A legapróbb részletekig kidolgozott, profin megrendezett sorozat a jó és rossz örök harcáról. Elég az első néhány percét látnunk ahhoz, hogy teljesen rabul ejtsen minket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük