Kezdőlap » Baba-mama » Milyen segítségre lehet szükség ikrek születésénél ?

Milyen segítségre lehet szükség ikrek születésénél ?

Minden édesanya, akinek ikrei vannak, egyetért abban, hogy az ikrek gondozása hallatlanul nehéz, különösen kezdetben, de bőségesen megéri a fáradtságot a sok öröm, amit az egyszerre cseperedő apróságok nyújtanak. A feladat nehéz és fontos. Ha lehet, alkalmazzunk kisegítőt, anyagi áldozat árán is.

Vagy ha lehet, hívjunk a házba egy nőrokont, hogy legyen segítségünkre egy-két hónapig. Ha nincs hely a lakásban a segítség számára, érdemes bármilyen helyiséget átalakítani neki. A néhány órás segítség is jobb, mint a semmi (pl. érettségizett kislány, megbízható takarító nő, esetleg gyerekgondozó nő, egyszer vagy kétszer hetenként). Kérjük meg, ha lehet, a szomszédokat, hogy rendszeresen segítsenek, mondjuk az esti vagy déli etetésnél. Meglepő, hogy még egy hároméves gyermek is m,ennyit tud segíteni. Természetesen a legfontosabb segítség az ikrek boldog édesapja: segíthet az anyának az esti vagy éjjeli etetésben vagy fürdetésben, az étel elkészítésében, házimunkában, mindabban, amire az édesanyának egész nap nem jut ideje.

De még a tényleges segítségnél is fontosabb az anya számára az az erkölcsi támasz, amit csakis a férjétől kaphat meg, az ő türelme, megbecsülése, együttérzése, gyengédsége mindennél többet jelent. Ikrek apjának van csak igazán alkalma, hogy megmutassa házastársi gyengédségét és igazi emberi értékeit. A megfelelő felszerelés is nagy segítség az ikrek gondozásában. Sok anya szerint rendkívül praktikus a kettős fekvőhely, középen válaszfallal, az első hónapokban, amíg a csecsemők nem mozognak önállóan.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük