Kezdőlap » Baba-mama » Milyen ruhát adjunk a babára tavasszal?

Milyen ruhát adjunk a babára tavasszal?

Habár idén még nem igazán érkezett el hozzánk a tavaszi meleg, nem árt előre felkészülnünk arra, milyen ruhákba is öltöztessük majd babánkat ebben az időszakban. A gardróbot még az előtt érdemes berendezni, mielőtt eljönne a jó idő, és attól függetlenül mekkora babánk van, mindenképp be kell majd szereznünk egy-két új darabot.

Habár még fűtésszezon van, azért a lakásban is érezhető lesz, hogyha kint elkezd a hőmérséklet emelkedni, viszont nem szabad rögtön levetkőztetni a kisgyermeket. Hogyha fekvő babánk van, akkor a legcélszerűbb, hogyha otthoni tartózkodásra egy hosszú ujjú bodyt adunk rá egy rugdalózó kíséretében, vagy egy rövid ujjú bodyt kezeslábassal. Hogyha nadrágot adunk a babára, akkor is hosszú ujjú felsőrészt válasszunk hozzá, és mindenképp húzzunk a lábára zoknit is, nehogy megfázzon.

A tavaszi idő mindenkit a szabadba vonz, azonban ilyenkor fel kell készülnünk arra, hogy a kellemes, napsütéses idő hamar átváltozhat, és a szél is elkezdhet fújni. Éppen emiatt rétegesen érdemes öltöztetni a babánkat. Adjunk rá hosszú ujjú bodyt, egy rugdalózót, és még egy vastagabb pulóvert is, ami praktikusabb, hogyha kapucnis, mert akkor az helyettesíti a sapkát, ellenkező esetben sapkát, és egy vékonyka sálat is tegyünk az öltözékére. Hogyha babakocsiban visszük sétálni a babánkat, akkor az a legbiztosabb, hogyha alulról még egy pléddel is betakargatjuk, hiszen úgy biztosan nem fog még a szél sem befújni a ruhája alá. Hogyha már nagyobb babánk van, aki menni is tud, akkor érdemes figyelni arra, hogy az előző kombinációhoz még harisnyát és cipőcskét is társítsunk, valamint így február-március környékén még elfér a sapka, sál, kesztyű kombináció is a kisebbeknél. Mindenképp gumis derekú hosszú nadrágot, vastagabb pulóvert, és alá hosszú ujjú bodyt adjuk a kicsire, és zárt cipőt, hogy mindenhol védve legyen a hidegtől, és a széltől. Hogyha van kedvünk, a gyerkőccel együtt elmehetünk megvásárolni neki az újabb darabokat, és választhatunk vidám, tavaszi divatos ruhákat neki, és persze magunknak is, hogy mindenkinek teljes legyen az öröme.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük