Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen riasztó tulajdonságai vannak az energiaitaloknak?

Milyen riasztó tulajdonságai vannak az energiaitaloknak?

Nagyon sokan azt hisszük, hogy napi egy két energiaitaltól semmi bajunk nem lesz, sőt, dob is majd a napi teljesítményünkön. Ez egyáltalán nem így van, hosszútávon sokkal nagyobb károkat okoz, mint akár a kávé, de rövidtávon is akár, felmerülhet szívroham, vagy hirtelen szívmegállás gyerekeknél, vagy azoknál az embereknél, akiknek gyengébb a szívük a normálisnál!
Tény, hogy ha túl sok koffeint iszunk, megnövekszik a vérnyomásunk, pulzusunk, tapasztalhatunk fejfájást, gyengeséget a sok, sok más mellékhatás mellett! Sokunk nem tudja, hogy érzékeny a koffeinre, pedig napi több adagot is megiszik.

Ez nem túl ritka, azoknál, akik a megengedettnél többet fogyasztanak, főleg éh gyomorra, ekkor jelentkezik a gyengeség, rosszul lét, remegés. Ebből azonnal megállapíthatjuk, ha túl sok koffeint, vagy taurint vittünk be szervezetünkbe, és érzékenyek vagyunk rá! Egyáltalán nem bizonyított tény, hogy a taurin megnöveli e, a teljesítményünket, akár sportolás közben, vagy a napi teendőink közepette, persze a gyártók szeretnek mindent felhasználni csak azért, hogy eladják termékeiket!

Tény, hogy a koffein kis időre felgyorsítja a pulzusunkat, és ha nem éh gyomorra isszuk, segít, de ez sem képes arra, hogy klasszisokkal jobban teljesítsük a napunkat, ez szimplán a képzeletünkön múlik, mennyire hiszünk benne. Bizonyított tény, hogy ha nem szeretnénk tovább terhelni szívünket, és frissebben akarjuk kezdeni napunkat, vagy ha néha egy kis energiára lenne szükségünk, inkább igyunk egy pohár vizet, mint hogy, tovább roncsoljuk szervezetünket ezekkel a méreganyagokkal!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vegetáriánus életmód kedvező hatása

A vegetáriánus étkezés számos előnnyel rendelkezik. Aki nem fogyaszt húst, bizonyítottan az átlagnál kisebb az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük