Kezdőlap » Szoftver » Milyen program a Reason

Milyen program a Reason

A legtöbb elektronikus zeneszerkesztő álma egy saját stúdió, ahol naphosszat kísérletezgethet, hogy megtalálja az egyéni stílusának megfelelő hangzásokat, majd elkészítse lelkivilágának tükrözésére szolgáló számait. A Propellerhead Software ennek érdekében összeállította a Reason nevű programot, aminek köszönhetően akár egyetlen számítógép használatával megvalósíthatjuk álmainkat!

A Reasonkülönleges kombinációja többek között az analóg szintetizátoroknak, a sampler-eknek, a loop player-eknek és a sávszerkesztő programoknak. Mind emellett, a Reason egy határtalanul bővíthető midi stúdió, saját valósidejű szekvenszerrel kiegészítve!. A program kezelőfelülete tulajdonképpen egy virtuális rack, amibe olyan hangszerek, illetve kiegészítőket pakolhatunk, ami a zenei elképzeléseink megvalósításához épp szükséges.

A virtuális rack-be helyezett hangszereket a felületükön lévő potméterekkel, gombokkal és kapcsolókkal szabályozhatjuk, mintha valóban az annak megfelelő hardwear lenne előttünk. Amikor úgy gondoljuk, hogy másfajta felszerelésre is szükségünk van, akkor egyszerűen a Create menüre klikkelve könnyedén előrevarázsolhatjuk a kívánt eszközt, és az előttünk tornyosuló rack-be helyezhetjük, tetszés szerint, de értelem szerűen logikus helyre. A gyártók kreativitásra azonban nem állt meg ezen a szinten. Hogy a rack-ünk kinézete és kezelhetősége még életszerűbb legyen, a Tabulátor gomb megnyomáséval hátulról is szemügyre vehetjük. Itt tetszés szerint átkábelezhetjük rendszerünket, ami például a mixer esetében nagyon hasznos, hiszen a dobgépünk minden egyes hangját, akár külön sávra is köthetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen játékokkal játsszunk?

Ha unatkozunk, akkor számítógépes játékokkal játszhatunk. Népszerű játékok a Pes (Pro Evolution Soccer), vagy a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük