Kezdőlap » Szoftver » Milyen program a Reason 2. ?

Milyen program a Reason 2. ?

Az elektronikus zene fejlődésével a zeneíró programok és az elektronikus hangszerek hatalmas változáson mentek keresztül. A kezdetlegesebb rave és hardkor zenékhez még elegendő volt mondjuk egy Fast Tracker II, de a mai kifinomult hangzásokhoz, és a végtelenségig bonyolított stílusokhoz már jóval komolyabb programokra, eszközökre lehet szükségünk. Sokan felteszik magukban a kérdést, hogy vajon milyen irányba fog tolódni az elektronikus zene.

A jövőt ugyan nem láthatjuk, és nem tudhatjuk, hogy mikor hoz egy őrült tehetség valami újat, de azt észre vehetjük, hogy a scéna egyre több stílusra bomlik, és ezek a stílusok egyre jobban kerekednek. Ahhoz, hogy ilyen sok rétegnek tudjunk örömet okozni a kedvükre való zenék segítségével, nagyon intelligens és változatos programok szükségesek, tehát a fejlesztőknek nincs sok idejük unatkozni az egyre bővülő piacon.

A legnagyobb előre lépést a Propellerheads-től várhattuk, hisz kiadták a nagy sikerű Reason második verzióját! A gyártók megpróbáltak még több hangszert, még több hangzást és még több energiát belepréselni ebbe a sokak által dicsőített programba, hogy tökéletesítsék terméküket. A Reason 2-ben két új ketyerével ismerkedhetünk meg, a Malström szintetizátorral és az NN-XT tovább fejlesztett samplerrel. A Malström szinti egy különleges, polifonikus hangszer, amiből sosem hallott filtereket és más effekteket csikarhatunk ki. A nem mindennapi gépezet működése az úgy nevezett Graintable technológián alapszik, ami a Propellerheads legújabb találmánya. Ez tulajdonképpen a granuális és a hullámos szintetizálás kereszteződése.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen játékokkal játsszunk?

Ha unatkozunk, akkor számítógépes játékokkal játszhatunk. Népszerű játékok a Pes (Pro Evolution Soccer), vagy a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük