Kezdőlap » Szoftver » Milyen program a Cubase 5.0?

Milyen program a Cubase 5.0?

A Cubase 5.0 elsősorban midi és audió szekvenszer, de a midi jelek és hangok felvételénél és szoftver mixerrel való átdolgozás utáni visszajátszásnál természetesen sokkal többre képes. A modern szekvenszerek már audió effektekkel, dinamikusság processzorral, EQ-val és különböző virtuális hangszerekkel vannak felszerelve.

Korábban a Cubase legnagyobb hátrányát az jelentette, hogy teljesen midiközpontú volt és nem nagyon tudtunk jelentős javítást végezni a hangzásokon, de később ennek korrigálására létrehozták a VST-t. A VST megjelenése óta ez a mostani ötödik generációs változata a Steinberg vezető szoftverének legkorszerűbb átdolgozott darabja, ekkora újítást még egyik verziónál sem tapasztalhattunk, és a tradíciókat megtörve a PC-s verziót jóval a Mac-es verzió kiadása előtt megvásárolhattunk. Az installáció a stabilitás érdekét figyelembe véve lett kifejlesztve. Ha úgy tesszük fel az új verziót, hogy egy korábbi már van a gépünkön, akkor a kettő teljesen különválasztva marad, így megmarad a régi verzió is.

Arra azonban vigyázzunk, hogy ebben az esetben két plug-in könyvtárunk lesz, és a Cubase 5 mind a két könyvtűár elemeit automatikusan alkalmazni fogja. A probléma könnyen kiküszöbölhető, ha a régi könyvtárból egyszerűen az újba másoljuk a jól bevált plug-in-eket, és a “Shared VST Plug-ins” opcióban beállítjuk az új elérési utakat. A Cubase 5.0 felülete sokkal látványosabb elődjeinél, minden sokkal átláthatóbb lett, így még ez is könnyíti a munkánkat. Már nem kell azzal órákat tölteni, hogy apró tekerentyüket keresgéljünk egy-egy elem kinagyításához.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen játékokkal játsszunk?

Ha unatkozunk, akkor számítógépes játékokkal játszhatunk. Népszerű játékok a Pes (Pro Evolution Soccer), vagy a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük