Kezdőlap » Nyaralás » Milyen problémák merülhetnek fel egy külföldi utazásnál?

Milyen problémák merülhetnek fel egy külföldi utazásnál?

Ha elhagyjuk biztonságos otthonunkat, számtalan veszélynek, váratlan helyzetnek tesszük ki magunkat. Utazni mindenki szeret, vágyunk új országokat látni, új emberekkel megismerkedni, gyönyörködni a látnivalókban, élvezni az új ízeket, a környezet változás kiragad a szürke hétköznapok világából.
De mielőtt belevágunk egy utazásba, gondoljuk át, mit vigyünk magunkkal, mire készüljünk fel egy adott országban, mit tehetünk,ha nehézségeink adódnak, vagy valami baj történik.

Elsősorban nézzünk utána, hogy az adott országba való utazás biztonságos-e számunkra, ha kell, oltassuk be magunkat, és nézzük meg, írjuk fel, hol van az adott országban magyarországi képviselet, nagykövetség, mert ennek később hasznát vehetjük.
Ha utazási irodán keresztül utazunk, az adott utazási költségekben néha nem tüntetnek fel egyéb kiadásokat, csak a szállást és illetékeket, az utazás díját. Pedig az utasbiztosítást (betegség,-baleseti,- és poggyász) magunk miatt is kössük meg (sok utazási iroda ajánlataiban ez kötelező), hiszen előfordulhat, hogy elveszítjük csomagjaink, vagy baleset ér minket, szerencsére ezek nem gyakoriak, de ha már baj van, késő utólag azon bánkódni, miért nem kötöttünk biztosítást. És az egész nem is kerül sokba. Ezt akkor is ajánlatos megkötni, ha egyéni útra vállalkozunk, saját autónkkal.

Ha kirabolnak minket, keressük fel a nagykövetséget, ne rohangáljunk rendőrségre, majd ott eligazítanak bennünket, főleg, ha esetleg az iratainkat is elveszítettük. Általában ha szorult helyzetbe kerülünk, első dolgunk a nagykövetség legyen, hiszen ők ismerik az adott országban elfogadott törvényeket, és eljárásokat, másrészt sokféle segítséget kapunk, nem kerülhetünk még nehezebb helyzetbe.

Utazásunk során fokozottan ügyeljünk értékeinkre, zárjuk be a szobánkat, apartmanunkat, ne hagyjuk szem előtt értékeinket, pénzünket, és ne is vigyünk magunkkal túl sok pénzt, mert előfordulhat, hogy egy zsebtolvaj kezében köt ki. A szálláshelyen tartott kötőpénzünket osszuk fel több részletbe, és így rejtsük el, ezzel több esélyünk van kicselezni egy esetleges besurranó tolvajt, hiszen nincs ideje mindent átkutatni.
Bármilyen ritkán is fordul elő, jobb megelőzni a bajt, mint tanácstalanul keseregni, legyünk felkészültek a váratlan és szorult helyzetekre is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük