Kezdőlap » Betegségek » Milyen probléma okozza a szemrángást?

Milyen probléma okozza a szemrángást?

Egyes emberek küszködnek a szemrángással, amelyet tiknek neveznek és sokak gyakori problémája. Ezen szemrángás alatt szemhunyorítást, arc rángást, szemöldök húzogatást értünk.
Kevesen tudják, hogy vajon milyen okai lehetnek amiért ez kialakul. Ezek hátterében lehet neurológiai, idegi illetve lelki eredetű oka is. A tünetek elsősorban az agyi idegsejtek az agysejtek által termelt anyagok káros hatásai által alakulhat ki.
Gyermekeknél valószínűsíthető az öröklődési hajlam. Gyermek korban általában 5-6 évesen kezdődik, serdülőkorban tetőzik és általában felnőtt korra pedig teljesen elmúlnak ezek a tünetek. Többségben a fiúk körében alakul ki leghamarabb.
Lehetnek egyéb tünetek is lehetnek, de ezek lelki eredetűek. A tüneteket a stressz ronthatja. A szemrángást felválthatja a körömrágás, hajharapdálás.
Ezeket a problémákra vannak olyan módok amelyekkel kezelni tudjuk. Felsorolhatjuk például a figyelem elterelés ezt egy komoly elterelő beszélgetéssel sikeresen feloldhatjuk. A szemrángást nagy koncentrációval pár órára vissza tarthatjuk, de ez nagyon fárasztó, kényelmetlen és nagy erőfeszítésbe kerül. A legtöbb szemrángást nem szükséges orvosi gyógyszeres kezeléssel, így elég ha járóbeteg ellátással korrigáljuk.A szemrángásra nincs kimondottan gyógyszer, de lehet segíteni koncentrációs tréningekre járni, lehet különböző koncentrációs mozdulatokat elsajátítani, ami segíti a kontrollálást. Rendszerint az orvosok igyekeznek annyira csökkenteni a szemrángást, hogy kevesebb zavaró tényező legyen.
Viszont gyógyszerrel nem lehet eltüntetni a szemrángás tüneteit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az ebolá-ról röviden

A nyugat-afrikai Ebola-járványt, 1976-ban fedezték fel, a 2014-es már a 26. kitörés az óta. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük