Kezdőlap » Családi élet » Milyen praktikákkal tartsuk életben a szerelmet?

Milyen praktikákkal tartsuk életben a szerelmet?

Egy párkapcsolat kezdeti időszakában a szerelmes nő a föld felett három méterrel jár. Az imádott férfi a tenyerén hordozza, minden kívánságát lesi, soha nem felejt el virágot hozni, apró figyelmességgel színesíti meg a szürke hétköznapokat. A nő ragyog a boldogságtól, hiszen érzi, hogy szeretik, csodálják, megbecsülik, odafigyelnek rá.
Ahogy múlik az idő a ragyogás is kezdi fényét veszteni. A rózsaszín köd közé becsempészik magukat a mindennapi élet problémái, kevesebb idő jut a romantikára, az apró figyelmességekre, a nő pedig- aki még nem is olyan régen a felhők közt járt- kezdi elhanyagoltnak érezni magát. Megjelenik a szorongás és a kétely, mi van ha van valakije, mi lesz ha már nem is szeret? A vége pedig harag, féltékenykedés, szakítás, gyűlölködés.
Nem kell, hogy így végződjön egy kapcsolat. Ha néhány jó tanácsot megfogadunk, évek múltán is érezhetjük azt a minden másnál jobb érzést: milyen jó is szeretve lenni.
Először is, gondoljuk át, hogy mi az amiben változtunk az idők folyamán. Valószínűleg sokkal elnézőbbek voltunk a párunk iránt, több mindent ráhagytunk, jobban toleráltuk viselkedését. Kompromisszumok nélkül nem működhet egy kapcsolat.
Ha már túl vagyunk a mézesheteken, sok nő hajlamos öltözékét, frizuráját, sminkét kicsit lazábbra venni, megjelennek a kinyúlt- de nagyon kényelmes- mackók, tornacipők, az elhanyagoltabb szemöldök. Kevesebb hangsúlyt fektetnek a külsőjükre, ami azért is probléma, mert elsősorban egy nőnek magának kell tetszenie és ezt az elégedett érzést vetíti ki a környezetére. Csak napi 20 perc odafigyeléssel már csodákat lehet tenni a tükör előtt.
Ha egy párkapcsolatban gyermek is született már, természetes, hogy egy nő ösztönénél fogva kisbabájával szeretné a legtöbb időt tölteni, de a párjával eltöltött heti egy este nem csak a kapcsolatukat erősíti, de az újdonsült édesanyát is kizökkenti a napi rutinból.
Nem szabad elhanyagolni a barátokat sem! Általános szabály, hogy aki szerelmes, minden pillanatát az imádott férfival szeretné tölteni, de nem szabad elfelejtkezni azokról a lelki társakról sem, akik támogattak minket, amíg egyedül voltunk.
A férfiaknak is kell szabadság. Ne hisztizzünk, ha el akar menni egy focimeccsre, vagy egy fiús buliba és a legfontosabb szabály: ne hívogassuk fél óránként!
Egy férfi is elvárhat apró kedvességet, figyelmességet. Ne várjuk meg, amíg egy boldog szerelemből egy unalmas egymás mellett élés válik. Dolgozzunk a kapcsolaton, próbáljuk meg közös programokkal, egy csipet romantikával, nagyon sok beszélgetéssel és odafigyeléssel színesíteni a hétköznapokat, fenntartva ezzel a szenvedélyt és a szerelmet hosszú évekig.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyünk jó szülők, ha gyermekünk tízen nyolc éves lett?

Minden szülő eléri egyszer, hogy gyermeke betöltse a tizen nyolcadik élet évét. Vége a kamaszkornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük