Kezdőlap » Betegségek » Milyen panaszok lehetnek ha nem jól működik a pajzsmirigy?

Milyen panaszok lehetnek ha nem jól működik a pajzsmirigy?

Először is a pajzsmirigy a nyakban található, pillangó alakú szerv amely különböző hormonokat termel. Tehát a szervezet számára elengedhetetlen, mivel az anyagcsere sebességében játszik fő szerepet.
A pajzsmirigynek a legfőbb tünete ha nem jól működik , az a hízás vagy épp az ellenkezője a fogyás. Ha alacsony a működése a pajzsmirigynek akkor a hízást vehetjük kísérő jelnek, viszont ha rohamos fogyást veszünk észre magunkon akkor sajnos a pajzsmirigy túltermelése lehet az ok.
Ha a pajzsmirigy megduzzad azt szabad szemmel is látható a nyaki részen, ami arra következtethet hogy valami nincs rendben a szervezetben.
A pajzsmirigynek szinte minden szervhez köze van , így ha a pajzsmirigy nem jól működik a pulzus megváltozásával is érzékelhetjük. Az alacsony működésnél észrevehető az alacsonyabb szívverés, míg a magasabb működénél az alacsonyabb értékek mérését vehetjük észre.
Ha alacsonyan működik a pajzsmirigy akkor hangulatváltozást érzékelhetünk, illetve fáradságot, letörtséget vehetünk észre, míg a magasabb értékeknél alvászavarokkal küzdhet a személy, illetve idegességet vehet észre magán.
A következő tünetek is a pajzsmirigy rossz működésére adhat utalást. Amely a hajhullás. Ebben az esetben, akár magas akár alacsony működést állapítunk meg a hajhullás mindkét esetben előfordulhat, illetve a tincsek a haj romlását vehetjük észre.
Végül az alacsony működésnél a hőmérséklet ingadozás is előfordulhat és ilyen esetben a beteg folyton fázik, míg magas szinten a betegnek folytonos melegség érzete van.
A pajzsmirigy problémákat legfőként érdemes szakorvossal kivizsgáltatni és ezek után a megfelelő kezeléseket végig vinni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bőrbetegségek és a vércsoport összefüggése

Sajnos nagyon kevés az információnk a bőrbetegségek és a vércsoportok közötti összefüggésekről! Viszont azt tudjuk,hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük