Kezdőlap » Fogyókúra » Milyen a Paleo- diéta?

Milyen a Paleo- diéta?

Ha fogyni szeretnénk, több diéta közül választhatunk, hogy elérjük a súlyvesztést. Azt, hogy ki milyen módszerrel fogyjon, mindig szervezetünk, kitartásunk döntse el. Nincs értelme olyan diétának, ami erős megszorításokat vár el, ha már előre tudjuk, hogy feladjuk az elején.
A Paleo- diéta az őskori ember táplálkozását, életmódját veszi alapul, amikor vadászó- gyűjtögető étrenden éltek az emberek. A természet adta alapul a táplálkozást, évszaktól függően magvak, termések és a hús.
Összefoglalva, a Paleo- diéta lisztmentes, cukormentes és tejmentes étrenden alapul.
Természetesen nem várja el, hogy naphosszat űzzük a vadat, mint őseink tették, kényelmesen megvásárolhatjuk a bevásárlóközpontok polcain a termékeket. Az őskori embernek a hús volt a fő tápláléka, emellett különböző magvak, diófélék, termések, zöldségek és gyümölcsök kerültek tálalásra.
Bizonyított, hogy sokkal egészségesebb volt úgy élni, az ősemberek sokkal erősebbek, egészségesebbek voltak, igaz az átlagéletkor alacsonyabb volt a mainál,de ezt a külső körülmények befolyásolták. Nem szenvedtek különböző gyulladásokkal ( pl. ízületi) .
Mai világunkban rengeteg műanyag étel van, tele oda nem illő anyagokkal, ez mind ételünk minőségében és egészségünkben kárt tesz.
Ez a diéta alapjaiban változtatja meg anyagcserénket, energiával tölt fel, fittebbek, egészségesebbek leszünk. Átlagban heti 1- 2 kiló fogyást eredményez, ami fontos a tartós eredmény eléréséhez és megtartásához. A hirtelen, nagy súlyvesztést ígérő fogyókúrák jojó effektust eredményezhetnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük