Kezdőlap » Hobbi » Milyen otthont alakítsunk ki az afrikai törpesün részére?

Milyen otthont alakítsunk ki az afrikai törpesün részére?

Az afrikai fehérhasú törpesün egyre inkább kedvelt házi kedvenc a kisállattartók körében, ezért érdemes minél többet megtudni róla. Egy fehérhasú törpesün életmódja egészen változatos lehet, hiszen az állat személyiségétől függ, hogy épp mennyire nyílt, és aktív a természete. Általánosságban véve elmondhatjuk róla, hogy éjszakai állat, így nappal lehet hogy csak összegömbölyödve pihen, azonban éjjel rengeteget tevékenykedik, játszik, mászkál, futkos, emiatt sokszor szórakoztató eszközökre van szüksége, hogy ne unatkozzon.
Egy süni számára –akár azt is mondhatnánk- hogy nem létezik elég nagy hely, hiszen a természetben akár 10 kilométert is mennek egy éjszaka alatt, ezért arra kell figyelnünk, hogy milyen kicsi ne legyen egy ketrec, amiben elhelyezzük az állatot. A legkisebb méret, ami még megfelelő neki egy futókerék társaságában, az a 100 x 50 x 40cm-es ketrec, de ettől ideálisabb a 120 x 60 x 40cm-es lakhely. Arra azért figyeljünk, hogy a ketrec maximum 40 centiméter magas legyen, mert a süni szeret felmászni a rácsra, de sajnos lejönni nem tud róla, csak leesni, így pedig könnyen megsérülhet. Ezen felül érdemes olyan ketrecet venni, amihez minden szükséges eszközt adnak pluszba, például tálkát, önitatót, házat.
Persze a ketrecen kívül lehet a sünt még terráriumban is tartani, azonban ez esetben két dologra is figyelnünk kell, a megfelelő szellőzésre, és arra is, hogy fedett legyen, hogy a sün ne tudjon belőle kimászni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük