Kezdőlap » Fogyókúra » Milyen otthoni tornaeszközökkel egészítsük ki a fogyókúránkat?

Milyen otthoni tornaeszközökkel egészítsük ki a fogyókúránkat?

A legtöbben egyetértenek abban, hogy az egészséges fogyókúra mellett valamennyit mozogni is muszáj, legalább azért, hogy elkerüljük, hogy a szervezet a zsírtartalékok helyett a meglévő izomzatot bontsa le. Ha az izmokat rendszeresen használjuk, akkor nem építi le őket a szervezet. A konditerem, tornaterem, személyi edző, stb. időigényes és nagyon költséges dolog, ezért a legtöbbünk szívesebben szavaz az otthoni mozgásformákra. Ingyen van a futás is például, de nem biztos, hogy jó ötlet azonnal ezzel kezdeni, főleg, ha nagy túlsúlyról van szó, más egyszerűen nem szereti ezt a mozgásformát. A legkényelmesebb a saját szobánkban tornázni, például az interneten elérhető számos videóra, amiben jóformán bármely ...

A legtöbben egyetértenek abban, hogy az egészséges fogyókúra mellett valamennyit mozogni is muszáj, legalább azért, hogy elkerüljük, hogy a szervezet a zsírtartalékok helyett a meglévő izomzatot bontsa le. Ha az izmokat rendszeresen használjuk, akkor nem építi le őket a szervezet.
A konditerem, tornaterem, személyi edző, stb. időigényes és nagyon költséges dolog, ezért a legtöbbünk szívesebben szavaz az otthoni mozgásformákra. Ingyen van a futás is például, de nem biztos, hogy jó ötlet azonnal ezzel kezdeni, főleg, ha nagy túlsúlyról van szó, más egyszerűen nem szereti ezt a mozgásformát.
A legkényelmesebb a saját szobánkban tornázni, például az interneten elérhető számos videóra, amiben jóformán bármely mozgásforma elérhető a jóga különböző formáitól kezdve az aerobikon át a hastáncig. Ezek nagyon jól motiválják az embert, a tréner számol is helyettünk, és ha lejárt a videó, pontosan tisztában vagyunk vele, mit és mennyit mozogtunk. Általában semmi különösebb eszközre nincs szükség hozzájuk, maximum kis méretű súlyzóra és polifoam szőnyegre.
Ha szívesen dolgozunk otthoni kis tornaeszközökön, akkor nagyon jó választás lehet a lépcsőzőgép, ami az egyik legolcsóbban elérhető ilyen eszköz. A rajta lévő kijelző számolja a megtett lépéseket, az eltelt időt, a percenkénti lépésszámot és megsaccolja az elhasznált kalóriákat. Ez utóbbi persze nem lehet pontos adat, hiszen minél nehezebb valaki, annál több kalóriát használ el ugyanazzal a mozgásformával, ezért ebben az esetben érdemes a neten is utánanézni a ránk vonatkozó pontos értékeknek.
Szintén nagyon jó eszköz a szobabicikli, amelyek nagyjából ugyanezeket az értékeket jelzik ki. Hasonló árkategóriás a kis méretű ellipszis tréner, amit viszont sokan nem ajánlanak, mivel a túl alacsony intenzitáson végzett mozgás becsapja a szervezetet, valójában messze nem olyan hatékony, mint például a szobabicikli.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi az a kalóriaszámolásos módszer?

A kalóriaszámlálás talán az egyik legegyszerűbb fogyókúrás (esetleg hízókúrás) módszer. Azon alapul, hogy a szervezet ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.