Kezdőlap » Baba-mama » Milyen öltözék a legmegfelelőbb a csecsemő számára?

Milyen öltözék a legmegfelelőbb a csecsemő számára?

Az első babát szülő édesanyák hajlamosak mindent kicsit túl aggódni és úgy érzik mindent rosszul csinálnak. Ezért sok könyvet elolvasnak mielőtt megszületik a csecsemőt és mindent próbálnak szóról-szóra betartani, amit a könyvekben olvasnak. Sokkal jobb megoldás lenne, ha anyai ösztöneikre hallgatnának, hisz azok mindig jó irányba terelik őket így nem lennének annyira feszültek.
A csecsemő szinte mindent hasonlóan érez, mint a felnőttek.

Lehet egy kicsit jobban kell őket óvni, de ugyanúgy érzik a hideget és a meleget, mint mi. Nem célszerű például a téli babákat túl öltöztetni, azt feltételezve, hogy ők jobban fáznak, mint mi. Persze a sétákon és a kint létek alkalmával nem elég egy kabátka, sokkal inkább célszerű bundazsákot használni, de nem szükséges az egész szekrényt ráadni a babára.

A nyári babáknál pedig figyelni kell arra, hogy a fejüket semmiképpen ne takarjuk le, hisz ők ott adják le a legtöbb hőt és ha letakarjuk azzal akár súlyos gondot is okozhatunk, akár túl is melegedhet a baba. Télen ne tegyük őket közvetlen a fűtőtest közelébe, hogy ne fázzanak és ne adjunk rájuk a lakáson belül vastag ruhákat.

A legmegfelelőbb hőmérséklet számukra a 21-22 Celsius fok, nem szükséges ennél melegebbre felfűteni a lakást, hisz így nagyobb lesz a folyadékvesztésük és figyelnünk kell a megfelelő pótlásra. Mindig hasonlítsuk őket magunkhoz, ha nekünk melegünk van akkor nekik is, ha pedig mi fázunk, akkor ők is. Ne túlozzuk el az öltöztetésüket, hisz nem érzékelik másképpen a hőmérsékletet, mint mi.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük