Kezdőlap » Hobbi » Milyen oltásokat kap a kutya

Milyen oltásokat kap a kutya

Az egészséges kölyökkutyát a vásárlás után akár kapott valamilyen fertőző betegség elleni oltást, akár nem , mutassuk be egy állatorvosnak, akiben megbízunk. Ha már a tenyésztőnél kapott oltást, helyes, ha arról feljegyzést kérünk, hogy az állatorvosunk tudjunk mivel kezdeni az oltási programnál. A kutya fertőző betegségei elleni oltások, amelyeket helyesebb, ha vakcinázásnak hívunk, a veszettség elleni vakcinázás kivételével nem kötelezőek, de nagyon ajánlatosak. Manapság 2 féle veszettség elleni oltás létezik. Az egyik egy kombinált , melyben minden a kutyát érintő betegség ellenszere benne van, a másik pedig csak a veszettség elleni oltás.

Az oltások célja tulajdonképpen az , hogy a kutya szervezetét felkészítse egy esetleges betegség leküzdésére, ugyan úgy mint az emberek különböző oltásai. Az oltás nem ad azonnali védettséget ehhez minimum 7 napra van szükség. Fontos azt megjegyezni , hogy a kölyökkutyák 10-14 naponként kapnak egy úgynevezett ismétlő oltást hiszen az ő szervezetük még nem annyira aktív. Általában 4 alkalommal kapja meg a kutyus az oltást. Tehát a kiskutya oltási programja kb. 4-5 hetet vesz igénybe , de csak a program végén lesz teljesen védett kutyusunk.

Az oltások között nagyon fontos , hogy a kutyus ne érintkezzen más kutyákkal illetve nem szedjen fel semmit a földről. Csak akkor vigyük ki az utcára ha nagyon muszáj, ha kutyán súlya és mérete megengedi akkor inkább az állatorvoshoz is ölben vagy kocsiban vigyük . Az oltási programoz hozzátartozik a kutya féregtelenítő gyógyszerekkel való ellátása is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük