Kezdőlap » Internet » Milyen oldal az IMDb.com?

Milyen oldal az IMDb.com?

Az Internet Movie Database – röviden IMDb – egy immár hosszú évek óta működő honlap, a világ legnagyobb filmekkel foglalkozó weboldala. Az IMDb adatbázisában több ezer film kap helyet, szinte minden valaha készült alkotás megtalálható ezen az oldalon.
Az IMDb legnagyobb ismertetőjegye, hogy sajátos pontozási rendszerében értékelhetik a felhasználók a filmeket. Egy tízes skálán adhatnak rá pontokat egytől tízig. Ehhez természetesen regisztráció szükséges, ami azonban teljes díjtalan, és bárki számára elérhető. Az adott pontok összegéből a rendszer egy végső pontszámot ad egy tizedesjegyig lebontva, emellett mindig láthatjuk azt is, hogy hány szavazatot kapott a film.
Az oldal részletesen megmutatja nekünk egy adott film rendezőjét, íróját, a szereplőket, valamint bepillantást nyerhetünk a hazai és külföldi bemutatók dátumába, a gyártási költségbe, és a film otthon és külföldön termelt bevételeibe egyaránt.
Ha rákattintunk egy színész, vagy esetleg rendező – de lehet zeneszerző, forgatókönyvíró vagy producer is – nevére, az oldal megmutatja nekünk az adott személy fontosabb adatait, úgy, mint születési hely és idő, illetve a fontosabb munkáit is felsorolja, ezen felül azt is láthatjuk, hogy az adott személy milyen díjakat nyert el. Utóbbit akkor is látjuk, ha egy filmre keresünk rá.
Az IMDb különböző listákat is vezet, a két legjelentősebb mindenképpen a legjobb filmek 250-es, és a legrosszabb filmek 100-as listája. Ezek folyamatosan frissülnek, hiszen előfordul, hogy egy-egy újonnan bemutatott alkotás a pontszáma alapján felkerül valamelyik listára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük