Kezdőlap » Karácsony » Milyen olcsó karácsonyi ajándék nem olcsóskodó?

Milyen olcsó karácsonyi ajándék nem olcsóskodó?

Ha van fix elképzelésünk arról, hogy szerettünk minek örülne karácsonyra, akkor érdemes átgondolni, hogy hol van az optimális ár-érték arány. Amerikai felmérések szerint a karácsonyi ajándékvásárlás nagy megterhelést jelent a gazdaságnak, mivel az ajándékozó több pénzt ad az ajándékért, mint amit az a megajándékozott szerint megér. Például: ha kitűzzük, hogy 5000 forint a keret a barátunk számára, akkor a mi szempontunkból a rá fordított összeg ugyanannyi lesz, mindegy, hogy 5000 forintos szakkönyvet vagy 5000 forintos pólót ajándékozunk. Ha azonban a megajándékozott azért a pólóért, ha ő veszi, csak 3000-et adott volna, akkor az ajándékozó egy gazdasági hibát követett el, pazarolt, tulajdonképpen vesztett 2000 forintot. És lehet, hogy még a kiválasztott darabbal sem elégedett a barátunk.
Ezért érdemes megnézni az árakat, illetve az alapanyagok árát is, hiszen mi magunk is készíthetünk kézzel ajándékokat: ebből biztos, hogy nem jön szembe még egy az utcán, teljesen egyedi, és személyre szabhatjuk. Az egyediség az, amiből az üzletekben a legkevesebb van.
Persze, ha előre megbeszélt dolgot vásárolunk, akkor is lehet különlegességet belevinni, például csomagolhatjuk házilag nyomdázott papírba a robotgépet vagy kézzel faragott dobozkába az ékszert.
Emiatt érdemes minél előbb elgondolkodni a jó ajándékokon: legyen időnk dönteni, választani, egyedivé tenni a meglepetést, és ha elég kreatívok vagyunk, hogy kézzel készült, barkácsolt ajándékokkal készüljünk, akkor időben meglegyünk mindennel. Pulóvert kötni sem egy délután például, de időbe telik a portrérajzolás és az öreg fésülködőasztal felújítása is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük