Kezdőlap » Otthon biztonság » Milyen olcsó háztartási ötletekkel tudjuk kiváltani a drága tisztitó-,illetve testápolási termékeket?

Milyen olcsó háztartási ötletekkel tudjuk kiváltani a drága tisztitó-,illetve testápolási termékeket?

A mai egyre dráguló és sokszor hasztalan tisztítószereket, testápolási, egészségügyi termékeket felválthatjuk néhány jól bevált háztartási ötlettel,praktikával.

A nyers burgonyával tisztíthatunk olajozott felületeket/pl.ajtó/, evőeszközöket, üvegeket, dörzsölhetünk vele aranyozott képkeretet. A főtt burgonya leve megszépíti az ezüst tárgyakat.
Bőrkeményedésre, bütyökre: Keverjünk össze 1 kávéskanál glicerint 1 kávéskanál spiritusszal és 1 kávéskanál tejjel. Tegyük jól zárható üvegbe, hogy ne párologjon. Használat előtt rázzuk jól fel, majd éjszakára kenjük rá a bütyökre, bőrkeményedésre.
A citrom levével kivehető a textilből a teafolt, ruhából a csokoládé- és izzadtság-, valamint a tintafolt. Ez utóbbi a fára is alkalmazható. Halványíthatjuk vele a rozsdafoltot is.

Ecet- és mosogatószagú kézre alkalmazzuk a citromlé és glicerin egyenlő arányú keverékét. Pecsétes kannát, edényt úgy varázsolhatunk széppé, hogy beleteszünk bőven citromhéjat,vízzel felöntjük,majd felforraljuk. Laminált bútorról, padlóról a foltokat citromlével átdörgölve és egy kis ideig rajtahagyva távolíthatjuk el. Citromlébe mártott ronggyal fényesíthetjük a csapokat és pucolhatjuk a szekrényeket.
A politúrozott bútort lenolaj és terpentin keverékével frissíthetjük fel.
A felpúposodott furnérlapokra tegyünk vászondarabot, majd vasaljuk át, és kisimulnak.
Dohányszag ellen tegyünk kis tálkába citromszeleteket, vagy égessünk gyertyát.
Egerek ellen: A problémás helyekre öntsünk menta, vagy szegfűszeg olajat. A menta-, kamilla, vagy leander ágak is jók erre a célra.
Festékfoltokat borszesszel, vagy ecetsavval kevert glicerinnel vehetjük ki.
A fűfoltos ruhát egy napig aludttejben áztatjuk, majd meleg vízben kimossuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan védekezzünk a kórokozók ellen?

A több száz kórokozó, amely körbe vesz minket vezethet bakteriális vagy vírusos megbetegedéshez a családban. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük