Kezdőlap » Étel » Milyen olajos magvakat használhatunk fel a sütéshez?

Milyen olajos magvakat használhatunk fel a sütéshez?

Mielőtt bármit is kezdenénk a felhasználni kívánt olajos maggal, fontos megvizsgálnunk. Ezeket előkészítő műveleteknek is hívjuk. Megnézzük nem e maradt héjrész a magon, vagy esetleg penészes mag nincs e benne. Ezeket eltávolítjuk, fontos még hogy avas magvat nem szabad felhasználni rontja az élvezeti értékét a süteménynek. Ha kell meg is szagoljuk, meg kóstoljuk, ha pedig minden rendben, akkor őröljük, vagy daráljuk. Most pedig nézzük meg, hogy milyen úgynevezett, forrázott magvakat használhatunk töltelékekhez és tea sütikhez, és mi jellemző az olajos magvakra.
Első fontos tudni való, hogy mivel nagy a zsiradék tartalmuk, könnyen avasodnak. Nézzünk pár olajos magvat.
Mandula: kétfélből álló, hosszúkás termésű csonthéjas gyümölcs. Értékes mandulaolajat tartalmaz. Fajtái: édes, keserű. Felhasználható héjasan, héj nélkül, gyalult, szeletelt és őrölt formában. Töltelékek felvert tészták ízesítő anyaga. A marcipán készítéséhez használják.
Mák: apró kék színű, zsírtartalma magas, őrölve töltelékek felvertek alapanyaga. Fagylaltok ízesítő anyaga könnyen oxidálódik keserű avas lesz.
Dió: Csonthéjasok közé tartozik felhasználható pörkölten pörköletlenül. Felezve, finomra és durvára darálva, áthengerelve marcipán grillázs és forrázott valamint száraz töltelékek alapanyaga. Fajtáji papírhéjú és kemény héjú.
Mogyoró: Trópusi területen termett olajos mag felhasználható nugátokhoz, torták panírozásához. Fel használható pörkölve finomra és durvára darálva. Hengerelve krémek és sütik ízesítő anyaga.
Kókusz: a kókuszpálma gyümölcse, nagy a kókuszolaj tartalma. A cukrászatban az őrleményét dolgozzuk fel. Felhasználható torták, töltelékek, roládok készítésére.
Kávé: A kávécserje termése. A nyers kávé enyhén zöld színű, pörkölés tán válik fogyaszthatóvá. Jellegzetes illata, formája aromája. Hatóanyaga a koffein, felhasználható italokhoz, krémek felvertek készítéséhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük