Kezdőlap » Betegségek » Milyen okai vannak a spontán vetélésnek?

Milyen okai vannak a spontán vetélésnek?

A spontán vetélésnek azt nevezzük, amikor a terhesség 24. hete előtt valamilyen okból megszakad, és az élő magzat súlya nem éri el a 600 grammot.
Ennek több okozati tényezője, kiváltó oka is lehet. A vetélésnek többféle módja van. A 16. hétig a magzati burok, a lepény és a magzat maga is egyidőben távozik. Ezután időszakban már több lépésben történik, általában a magzat távozik, majd a visszamaradt részek.
A génhibák: ezek örökölhetők, de általában a kromoszóma-rendellenes magzatok életképtelenek a Down-kór kivétel ez alól. 35 éves kor felett mindig végeznek szűrővizsgálatot, ez alatt a kor alatt kérjük elvégeztetni.
Méh- hüvelyi fertőzés okozta vetélésnél a kórokozók elérik a magzati burkot, és az általuk okozott gyulladás következtében a magzati burok megreped, a magzat kivetül. Ezek okait kivizsgálva, megszüntethetőek a tünetek,és újbóli gyermekvállalás lehetséges.
Sárgatest- elégtelenségnél a méhnyálkahártya nem készül fel időben a megtermékenyített petesejt befogadására: méhlepény nem képezi még a sárgatesteket, a petefészek viszont már nem termeli. A sárgatest-elégtelenség jól kezelhető, ha a fogamzás előtt észreveszik.
Asherman-szindróma(méhfal összenövés),a méh fejlődési rendellenessége, esetleg myoma okozta spontán vetélés. Általában rutinszerű vizsgálatokkal kiszűrhetőek a nőgyógyászati megbetegedések, röntgenvizsgálatok, egyéb optikai eszközzel való feltárásokkal.
Antigén hasonlóság miatti immun-összeférhetetlenség. Ez nem gyógyítható, nem kezelhető.
Méhnyak-elégtelenség melyet, ha időben észrevesznek, záróműtéttel helyreállítható. Erős alhasi fájdalom, esetleg vérzés esetén forduljunk azonnal orvoshoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük