Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen okai lehetnek a menstruációs problémáknak?

Milyen okai lehetnek a menstruációs problémáknak?

Amikor a kislányból nagylány lesz és a kamaszkor elején megjön az első menstruáció, visszafordíthatatlanul a nővé válás útjára lépünk. A menstruáció alkalmassá tesz minket a gyermekszülésre, családalapításra.
Normális esetben minden hónapban megvan a vérzésünk és tudhatjuk, hogy szervezetünk e téren helyesen működik.
Lehetnek azonban olyan okok, amelyek befolyásolják az egészséges ciklust.
Szervi- és testi okokat csak szakember diagnosztizálhat, orvosolhat és kezelhet. Első lépésben ha kimaradást tapasztalunk keressük fel a nőgyógyászati szakrendelést.
Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni ( pl. terhesség, ciszta stb. ) mert ennek a problémának a hátterében lelki okok is állhatnak. Ajánlott úgy felkeresni nőgyógyászunkat, hogy otthon elvégeztünk egy terhességi tesztet. Idegesség, feszültség, depresszív hangulat is kiváltó ok lehet, bizonyos gyógyszerek szedése mellett is előfordulhat mellékhatásként.
Ha diétázunk vagy ha a fogamzásgátló gyógyszert nem előírás szerint szedjük felborulhat testünk hormonháztartása és ez is oka lehet az elmaradt menstruációnak.
Bizonyos ételek is kiválthatják, bár ez nem a döntő okok közé sorolható, de említést tehetünk róla. A citrom a legismertebb praktika ha menstruációnkat késleltetni akarjuk, így aki sok citromot fogyaszt akaratlanul is tehet a vérzés elmaradásáért.
Mindig vezessünk menstruációs naptárt, amiben feljegyezzük az időpontját annak, hogy mikor jött meg és meddig tartott. Ez nagy segítségünkre lehet a későbbiekben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Táplálkozási piramis: ilyen arányban szerepelnek a különböző tápanyagok az egészséges étrendben

Ha az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésről van szó, legtöbbször a táplálkozási piramis fogalma is felmerül. Azonban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük