Kezdőlap » Betegségek » Milyen okai lehetnek a hányingernek?

Milyen okai lehetnek a hányingernek?

Mindenki átélte már, hogy hányingert érez, émelyeg, esetleg társul mellé gyomorfájás, rossz közérzet.
A hányingert mindig komolyan kell venni, mert önmagában nem betegség, mindig valamilyen betegségnek, állapotnak a kísérő tünete, aminek okát fel kell tárni.
Vannak állapotok, amelyek okozhatnak hányingert, ilyen a terhesség, amikor szinte az első tünetek közé sorolható, lehet valamilyen gyógyszer mellékhatása is.
Utazási betegség egyik tünete a hányinger és az émelygés, ha tudjuk, hogy erre hajlamosak vagyunk, utazás előtt megelőzés céljából már kezeljük, erre homeopátiás szerek és gyógyszerek is rendelkezésre állnak.
Közösségben gyorsan terjed a hányásos, vírus által okozott megbetegedés, amíg átesik ezen a gyermek, otthon kell tartani, nagyon vigyázni kell és fontos a folyadékpótlás, mert könnyen kiszáradhat és ez életveszélyes állapothoz vezet. Természetesen felnőtt korban is elkaphatjuk, maradjunk otthon, pihenjünk, diétázzunk amíg meggyógyulunk. Pár nap alatt ennek meg kell szűnnie, ha nem akkor menjünk el az orvoshoz.
Esetenként ha túl fűszeres, nehéz ételeket ettünk elronthatjuk a gyomrunkat, megterheljük, az emésztés nehezített és érezhetünk hányingert, émelygést, esetleg hányhatunk is. Ilyenkor mindenképp szigorú diéta javasolt, hogy emésztésünk helyre álljon, könnyű ételeket fogyasszunk.
Másnaposság is okozhat hányingert, ha előző nap felöntöttünk a garatra, buliztunk, ünnepeltünk és a mennyiséget kissé eltúloztuk, ne csodálkozzunk ha másnap kutyául érezzük magunkat. Émelygés, fejfájás, hányinger, gyomorpanaszok jelentkeznek.
Gyerekek esetében mindig komolyan kell vennünk a tünetet, mutassuk meg orvosnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük