Kezdőlap » Betegségek » Milyen okai lehetnek az impotenciának?

Milyen okai lehetnek az impotenciának?

Mai társadalmunk egyik jellegzetes betegsége a férfiak nemzőképtelensége, más néven férfimeddőség, amely lehet az erekció teljes vagy részleges hiánya, vagy a valódi fogamzóképtelenség is. Ennek okai a hímivarsejt számának jelentős csökkenése (ideális a 20millió/ml), az aktívan mozgó hímivarsejtek aránya (a normál 70%), az elsavasodás (a normál enyhén lúgos kémhatás értéke 7, 4Ph), ezek közül, ha bármelyik nem a normál sávban van, akkor a fogamzóképesség csökken.

Nem is gondolnánk, de a prosztata gyulladása is vezethet meddőséghez, amely az ivarcsatorna fertőzése miatt ondó-rendellenességet okozhat. Gyakori lehet még a klamídiázis, szexuálisan terjedő betegség.

Vannak veleszületett rendellenességek (klinefelter-szindróma), ez akkor fordul elő, amikor a férfinek egyel több az X (azaz női) kromoszómája, ilyenkor hiányzik a két spermiumvezeték recesszíven öröklődő betegség.
A herékből hiányzó germinális hám hiányában csírasejtek nem képződnek-ezt nevezzük „Sertoli cell only”-szindrómának.
Olyan esetekben, mikor a spermaszám normális, de mozgásképtelen, Ivemark-szindrómának nevezzük.

Hormonális okok is okozhatják a betegséget, ilyenkor a hormontermelő funkciója helytelenül működik, amely akár a herék teljes elhalását is okozhatja.

A genetikai rendellenességek nem gyógyíthatóak, de hormonadagolással enyhíthetők. Némely speciális genetikai betegségnél műtéti eljárások is alkalmazhatóak(például húgycsőzáródási zavar).
Az ivarcsatorna gyulladását antibiotikumok tartós adásával érhető el, a prosztata gyulladását minimum hat hétig kell kezelni, különben visszaesik a beteg.
Hormonális okok esetében a hormonkezelés a legideálisabb, ami manapság már megoldott kérdés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gerincoszlop gyógykezelése

Napjainkban kiropraktika néven ismertebb eljárás. Az első alkalommal 1985-ben, Palmer által az USA-ban bevezetett módszer, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük