Kezdőlap » Növények » Milyen növény a karácsonyi kaktusz?

Milyen növény a karácsonyi kaktusz?

Az adventi időszak, és a karácsony egyik legszebb virágzó szobanövénye a karácsonyi kaktusz, kertészeti nevén” Schlumbergera truncata”, amit Frederikus Schlumberger kaktuszgyűjtő neve után kapott, mert ezt a növényt ő hozta be a köztudatba.
Egy virág, ami meghálálja, ha jól bánunk vele.
A karácsonyi kaktusznál már ősszel tehetünk azért, hogy lakásunk dísze legyen majd karácsonykor. Ha virágba borul, vigyázzunk vele és ne mozgassuk, mert formás virágait könnyen ledobja. Igazából a karácsonyi kaktusz egy generációkon át örökölhető növény, sok esetben nagymamától, dédmamától maradt fenn, egy sok évtizedet megélő növény, amely sikerrel újravirágoztatható otthon.

A karácsonyi kaktusz Brazília délkeleti partjai mentén él, egy hosszú és széles sávban, Sao Paulo és környékén, magashegyi erdőknek a növénye, ahol jellemzően 15-20 °C körüli hőmérséklet van, viszonylag magas páratartalom, viszonylag nagy mennyiségű csapadék,

Amikor kiválasztjuk a megvásárolni kívánt karácsonyi kaktuszunkat, akkor figyeljünk oda, hogy a legtöbb celofánba van csomagolva, és ha az út során berohadt, vagy valamilyen káros folyamat indult el, akkor próbáljunk meg egy egészségesebb példányt választani.

Nyugodtan kérjük meg az eladót, hogy vegye le a celofánt, mert érdemes ennek utána nézni, mintha otthon bosszankodnánk ezen. Ha hazavittük, a legjobb, ha betesszük valamilyen kaspóba, mert átültetni olyan 2-3 évente kell, tehát maradhat, amíg virágzik az eredeti cserépben. Olyan helyet válasszunk neki, ahol elég fényt kap, és a páratartalmat tudjuk növelni.(két ablak között, vagy verandán is szeret lenni).

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük