Kezdőlap » Kert » Milyen növény a kereklevelű pillepáfrány?

Milyen növény a kereklevelű pillepáfrány?

Az előkelő megjelenésű kereklevelű pillepáfrány ívelt száraival és szép, kerekded levélkéivel vonzza a tekintetet. Ez a növény sok helyen megtalálható természetes körülmények között. Rendkívül hálás növény, nincs nagy igénye. A földjét tartsuk nedvesen, mérsékelt meleget biztosítva, és ne feledkezzünk meg a szűrt fényről, és a páradús levegőről. Ha ezeket betartjuk a siker garantált lesz. A levelek az enyhén szőrös száron felváltva helyezkednek el, sötétzöld színűek, fonákjuk sápadt zöld.

A spórahordozó leveleket leszámítva szélük enyhén fogazott. A sötét szárak közvetlenül a gyökértörzsből, a növény föld alatti szárából nőnek. A kereklevelű pillepáfrány 20-25 cm magasra nő, de az elterülő páfránylevelek 30 cm hosszúak is lehetnek. Az apró levélkék csak 13 mm szélesek. Gondozása rendkívül igénytelen növény, különösebb gondoskodásra nincs szükség. Tőzegalapú ültetőkeverékbe tegyük, kevés lombfölddel keverve. Alacsony edény vagy ültetőtál a legalkalmasabb.

Tavasszal ültessük át, de csak akkor, ha a növény egy kicsit már kinőtte az edényét. Válasszunk megfelelő edényt, akár egy agyagkaspót, vagy fonott kosarat. Csodálatosan néz ki függőkosárban is. A növény többnyire félárnyékban érzi jól magát, a tűző napot nem bírja. Nyáron árnyékos helyet keressünk neki. Nyáron bőségesen locsoljuk, de télen óvatosabban locsoljuk, csak annyira, hogy a földje legyen egyenletesen nedves. Ha télen hűvös helyre tesszük, csak ritkán locsoljuk. Jól bírja a száraz levegőt, de időnként permetezzük vízzel. Nyáron kéthetente adjunk neki általános folyékony tápoldatot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük